Bordo berelilerden kaçış yok

Düzenleyen:
Bordo  berelilerden kaçış yok

GÜNDEM Haberleri

Köşeye sıkışan PKK’lılar halka ‘canlı kalkan olun’ çağrısı yaptı. Devreye giren bordo bereliler operasyonu başlatıp 9’unu da ölü ele geçirdi.

Güvenlik güçlerinin 9 ayda gerçekleştirdiği operasyonlara 4 bine yakıp kayıp veren terör örgütü PKK’ya yönelik temizlik harekâtı sürüyor. Örgüt elebaşılarından Cemil Bayık’tan aldıkları, “Arkanızda yaralı bırakmayın, kırsala çekilin” talimatı üzerine sınırdan kaçmaya çalışan teröristlerin temizlenmesi için ilçesinde Özel Kuvvet Komutanlığı’na bağlı bordo bereliler devreye girdi. Giriş ve çıkışlara izin verilmeyen bölgeye çok sayıda asker helikopter ile indirildi. Operasyonda sıkıştırılan teröristlerin bölge halkına ‘canlı kalkan’ çağrısı yapması üzerine güvenlik güçleri Lice’ye sivillerin girmesi engelledi. Çok sayıda zırhlı aracın sevk edildiği bölgede çıkan çatışmalarda 9 PKK’lı ölü ele geçirildi. Operasyon çevresinde askerlerin bekleyişi sürerken helikopterlerin ise keşif uçuşu yaptığı bildirildi.
Dün Mardin ve Şırnak’taki terör operasyonlarında ise 8 terörist öldürüldü. Şırnak ve Elazığ’da 2 örgüt mensubunun teslim olduğu bildirildi
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ise belediye binasının yanında, bir iş makinesinin altına tuzaklanmış bomba düzeneği bulundu. Çevre güvenliği alan bomba imha uzmanları, yaklaşık 30 kilo el yapımı patlayıcıyla hazırlanan düzeneği imha etti. Van’ın İpekyolu ilçesinde yapılan aramalarda patlayıcı yapımında kullanılan bin 600 kilogram amonyum nitrat ele geçirildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...