Meclis Başkanı Kahraman'dan laiklik ile ilgili yeni açıklama

Düzenleyen:
Meclis Başkanı Kahraman'dan laiklik ile ilgili yeni açıklama

GÜNDEM Haberleri

TBMM Başkanı Kahraman, laiklikle ilgili sözlerinin şahsi düşünceleri olduğunu söyledi ve ekledi: Laikliğin tarifi ve tatbikatı yeni anayasada olmalı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "laiklik" ile ilgili tartışma çıkartan sözlerine açıklık getirdi. Açıklamasında "şahsi düşüncelerini" ifade ettiğini söyleyen Kahraman, "Laikliğin tarifi ve tatbikatı yeni anayasada olmalı" diye konuştu.

"Bu kavram siyasi hayatımızda ve yargısal uygulamalarda bireysel ve toplumsal hak ve özgürlükleri sınırlayıcı, yok edici bir araç olarak kullanılmıştır ve ciddi mağduriyetlere yol açmıştır" diyen Meclis Başkanı şunları kaydetti:

"Bu haksızlıkların en temel sebebi laiklik kavramının tanımının yapılmamış olmasıdır. Laikliğin farklı inanç gruplarına sağladığı hürriyetlerin mevzuatta yer bulması, devlet ve milleti karşı karşıya getirmeyen bir laikliğin tarifi ve tatbikatı yeni anayasada olmalıdır."

Dün İstanbul'da düzenlenen yeni anayasa konferansına katılan Kahraman, burada yaptığı konuşmada, yeni anayasada laiklik tarifinin olmaması gerektiğini belirtmişti.
Kahraman'ın bu sözleri muhalefet partilerinin tepkisini çekmiş, AK Partili Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop da anayasa tekliflerinde laikliğin olduğunu söylemişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...