'Genç beyinlerimizi paralel heba etti'

Düzenleyen:
'Genç beyinlerimizi paralel heba etti'

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye’nin en parlak beyinleri bu örgüt tarafından iğfal edilmiştir. Bunca ihanet belgesine rağmen yapının içinde kalanlar başlarına gelecekleri kabul ediyor demektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paralel Yapı’nın Türkiye aleyhine kampanyalarını sürdürdüğünü söyledi. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen İlim Yayma Cemiyeti’nin 65. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni ve 61. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Erdoğan, Gezi olayları sırasında ülkede bir iç savaş yaşanıyormuş gibi gösteren Batılı medya kuruluşlarının ülkede kamp kurduğunu belirterek, “Sonra manşetlerini ‘Türkiye teröre destek veriyor’ kara propagandasına hasrettiler. Basın yayın özgürlüğü üzerinden ülkemizi karalamak için her türlü çabayı gösterdiler. Şu anda Paralel Devlet Yapılanması bunu yapmıyor mu? Türkiye’de başarılı olamayınca Batı’nın değişik ülkelerinde PDY’nin medya unsurları, ülkemiz aleyhinde kampanyalar sürdürüyor, aleyhimizde iftira kampanyaları yürütüyor” dedi. 1. Dünya Savaşı esnasında Türk milletini hedef alan yalanların ve kara propagandaların bugün de yapıldığını kaydeden Erdoğan, “Onlar istedikleri kadar karalasınlar. Biz inanıyoruz, güçlüyüz ve yolumuza aynen bu şekilde devam edeceğiz” diye konuştu. Bölgeyi kendi çıkarları için dizayn etmek isteyenlerin, o dönemde basın yayın kuruluşlarını silah gibi kullandığını, 100 yıl sonra aynısını tekrarladıklarını belirten Erdoğan, “Yalanın envaiçeşidi şu anda Paralel’de var. Çünkü onlar da takiyeci ve bunu da başarıyla yürütüyorlar. İnlerine girdik, giriyoruz. Bu ten bu canda oldukça bu ümmete ihanet eden kim olursa olsun bunların üzerine sonuna kadar gideceğiz” diye konuştu. ABD’deyken Paralel Yapı mensuplarının ASALA ve PKK’lılarla birlikte gösteri yaptığını hatırlatan Erdoğan, “Hâlâ gaflet içerisinde olan tabandaki kardeşlerimiz temenni ederim ki bu işten kurtulurlar. Çünkü tabanı ibadet, ortası ticaret, tavan ihanet” dedi. Terör ve ajanlıktan tutuklanmış kişilerin “Gazeteciler hapse atılıyor” diye dünyaya yutturulmaya çalışıldığını belirten Erdoğan, “Peki siz, Suriye rejiminin katlettiği onlarca gazetecinin hiç haber olduğunu duydunuz mu? Gazze’de öldürülen gazeteciler için herhangi bir kampanya yürütüldüğünü gördünüz mü?” diye sordu.

İHANETTEKİ ISRARIN BEDELİ OLACAK

Ülke tarihinin en açık ve cüretkar ihanet teşebbüslerinden birini gerçekleştiren Paralel’in devlete ve millete yapamayacak kötülük bulunmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı, “Türkiye’nin bilhassa son çeyrek asrının en parlak beyinleri, bu örgüt tarafından adeta iğfal edilmiş, şahsiyetsiz, kişiliksiz, riyakar robotlar haline dönüştürülmüştür. Ortaya çıkan bunca ihanet belgesine rağmen halen bu yapının içinde kalmakta ısrar edenler! Buradan sesleniyorum. Ekranları başında bizi izleyenler, hiç kusura bakmasınlar. Başlarına gelecekleri kabul ediyor demektir” şeklinde konuştu. Türkiye’nin İslam dünyasının umudu olduğunu vurgulayan Erdoğan, salondakilere, “Ama bilesiniz ki sizler de Türkiye’nin umudu olarak bu işi omuzlayacaksınız” dedi. İlim Yayma Cemiyeti’nin 65 yıldır büyük bir mücadele yürüttüğünü ve yürüteceğini anlatan Erdoğan, “Fakat görünen o ki daha fazlasını yapmamız lazım. Açılan imam hatipler, yurtlar her biri birer irfan yuvası olarak çalışan şubeler yeterli değil. Olay sadece fiziki mekân, fiziki şartlar değil” şeklinde konuştu.

KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESİYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tuzla Sedef Tersanesi’nde yapılması planlanan “Anadolu” adlı çok maksatlı amfibi hücum gemisinin inşa başlangıç töreninde milli savunma sanayisi konusunda önemli mesajlar verdi. Erdoğan, “Doğu ve Güneydoğu bölgemizde yaşanan çatışmalar bahane edilerek, parasıyla dahi bize satılmayan, verilmeyen silahlar mevcuttur şu anda. Bunlar NATO’da beraber olduğumuz ülkeler. Suriye’deki kriz sebebiyle ülkemize yönelik tehditler devam ederken, terör örgütlerine silah yardımı yapanlar, ne yazık ki dost Türkiye’ye bu desteğini vermiyorlar. Bundan sonra bana diyorlar ki telefonda ‘Medya üzerinden bu konuşmaları yapmayalım.’ Doğru, medya üzerinden yapmayalım da terör örgütüne sen ne üzerinden bu silahları gönderiyorsun? Onun için kendimize yetmeliyiz, kendimize yeter hale gelmeliyiz” dedi. Savunma sanayinin geçmişte ihmal edildiğini bildiren Erdoğan, “Türkiye güçlü bir savunma sanayi altyapısı kurmak yerine, dışa bağımlılığa adeta mahkum edilmiştir. Artık ülkemizin savunma sanayinde dışa bağımlılığı biraz daha azalıyor. 2002 yılında yüzde 80’ler civarında olan dışa bağımlılık oranımızı bugün yarı yarıya azaltmış, yüzde 40’lar seviyesine düşürmüş durumdayız. Hedefimiz inşallah 2023 yılında ülkemizin savunma sanayinde dışa bağımlılığımızı ortadan kaldırmaktır. Modern bir uçak gemisine sahip olamamak büyük bir eksiklik. İnşallah yatırımlarımızın devamı gelecek. Bu millet kendi göbeğini kendisi kesmek durumundadır, bunun başka çaresi yoktur” diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...