49 canlı bomba son anda önlendi

Düzenleyen:
49 canlı bomba son anda önlendi

GÜNDEM Haberleri

Kurtulmuş, son 4 ayda 85 önemli olayın önceden istihbaratları yapılarak önlendiğini, bunlardan 49’unun da “canlı bomba” olduğunu açıkladı

İsmail Sonsuz ANKARA 
Bakanlar Kurulu dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığındaki altıncı toplantısını yaptı. Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan toplantıda başta terörle mücadele olmak üzere gündemdeki konular masaya yatırıldı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, güvenlik konularına ilişkin, Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından Bakanlar Kurulu’na sunumlar yapıldığını bildirdi. Türkiye’nin, 20 Temmuz 2015’ten itibaren sistematik şekilde çok yönlü bir terör saldırısının altında olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, alınan tedbirlerin her geçen gün geliştirildiğini söyledi.“Ocak ayından bu yana çok sayıda önlenmiş olay var” diyen Kurtulmuş, şu bilgileri verdi: “85 önemli olay önceden istihbaratları yapılarak önlenmiştir. Bunların 49’u canlı bombadır ya da bomba düzenekleri yerleştirilmiş, patlayıcı maddelerle donatılmış araç ve gereçlerdir. Dolayısıyla bunların önlenmiş olması da Türkiye’de terörle mücadele bakımından fevkalade önemli bir tedbir olarak ortaya konuluyor.”
GERİ ADIM ATTIRAMAZLAR
Sözcü Kurtulmuş, TBMM Anayasa Komisyonu’ndaki kavgalara da değinirken, “Bu görüntüler, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yakışan görüntüler değildir. Ama hiç kimse de şunu zannetmesin, bu görüntüler ortaya çıkar ve biz böylece hükümete geri adım attırırız, bu dokunulmazlıklar konusunu rafa kaldırırlar diye düşünmesin. Bugün mahşeri vicdan, dokunulmazlık dosyalarının üzerinde işlem yapılmasını TBMM’ye telkin ediyor. Halkımızın kahir ekseriyeti Türkiye’de dokunulmazlık dosyalarının kaldırılmasını istiyor” dedi.
VİZE İÇİN MAZERET BULAMAZLAR
Kurtulmuş, “AB ülkelerine vizesiz giriş” ile ilgili çalışmalar konusunda da şunları kaydetti: Parlamentoyu mümkün olduğunca hızlı çalıştırarak, bu anlamda üzerimizde sorumluluk olan adımların atılması için samimi gayret sarf ettiğimiz ortadadır. Bunun Bugün (dün) 2 Mayıs, 4 Mayıs’a kadar bunlar bitirilecekti. Eğer 4 Mayıs’a kadar bitirilmese bile, çok az bir kısmı kalmış olsa bile bunun samimiyetle bitirilecek olduğu aşikardır. Zannediyorum hiç kimse bunları bahane ederek Türkiye’ye karşı bir mazeret üretmez diye temenni ediyorum.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...