Hard diskler mercek altında

Düzenleyen:
Hard diskler mercek altında

GÜNDEM Haberleri

Devletin gizli bilgilerinin bulunduğu Genelkurmay’a bağlı Seferberlik Tetkik Kurulu’na girilen ve daha sonra takipsizlikle sonuçlanan kozmik oda soruşturmasında, önemli bir adım atıldı.

Ebru Karatosun ANKARA
Bu kapsamda o dönemde Seferberlik Tetkik Kurulu’na girilerek, bilgisayarlardan alınan imajlarının yer aldığı hard diskleri incelenmesi için izin alındı. Böylelikle yapılacak olan incelemelerde log kayıtlarına bakılacak, söz konusu imajlara kimin, ne zaman ve nerde girdiği de incelenecek. Bu sayede devlet sırrı niteliği taşıyan bilgilere ait imajların bilirkişi incelemesinden önce açılıp açılmadığı, kopyasının alınıp alınmadığı da ortaya çıkacak.
GES (Genelkurmay Elektronik Sistemler Komutanlığı) komutanlığında muhafaza edilen hard diskler 2 askeri yetkili, 2 bilirkişi ve bir savcı eşliğinde mercek altına alınacak. Hard diskleri incelemek için özel bir program kullanılacak. Bu program sayesinde hard disklerin içindeki bilgiler görülmeyecek.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a “suikast” iddialarıyla 2009’da başlatılan ve devletin çok gizli bilgilerinin bulunduğu Genelkurmay’a bağlı Seferberlik Tetkik Kurulu’na girilerek, 25 gün süren arama yapılan “Kozmik Oda” soruşturması kapsamında yürütülen soruşturma 6 yıl sonra takipsizlikle sonuçlanmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...