Şırnak'ta sona doğru

Düzenleyen:
Şırnak'ta sona doğru

GÜNDEM Haberleri

Şırnak’ın yüzde 85’i teröristlerden arındırıldı. Teröristlerin kaldığı binalar yoğun ateş altına alındı.

Şırnak'ta kazılan hendeklerin kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, tuzaklanan patlayıcılarının imha edilmesi ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmeleri için jandarma ve polis özel harekât ekiplerinin ortak düzenlediği Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifti Operasyonu 58'nci gününde sürdürülüyor. 14 Mart'tan bu yana sürdürülen operasyonlarda Şırnak merkezinin yüzde 85'i patlayıcı tuzaklanmış hendek ve barikatlar ile PKK'lılardan temizlendi. Operasyonun yoğunlaştığı Yeni ile Bahçelievler Mahallesi'nde dar bir alana sıkıştırılan ve bölgede gizlendikleri evlerden ateş açan PKK'lılara, güvenlik güçlerince sık sık 'teslim olun' çağrısı yapılıyor. Bu 2 mahallede yoğunlaşan operasyonlarda PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasındaki uzaklık her geçen gün daha da daralıyor. Kent merkezinden sık sık silah ve patlama sesleri de yükseliyor.
Operasyonlarda 901 el yapımı patlayıcı imha edilirken, bugüne kadar 326 PKK'lı etkisiz hale getirildi öğrenildi. Ayrıca, PKK'lıların kaçmaması için kent çevresinde alınan sıkı güvenlik önlemleri artırıldı. Öte yandan Mardin, Şırnak ve Tunceli'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 12 terörist etkisiz hale getirildi, Hakkari'de 11 terörist yakalandı.

VATANDAŞ BAĞRINA BASIYOR 

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonun sürdüğü Şırnak'ta, kenti terk etmeyen vatandaşlar, güvenlik güçlerine büyük destek veriyor. Operasyona katılan polis ve askerlere Şırnaklılar yemek ve çay ikramında bulundu. Vatandaşlar, teröristlerin bölgeye büyük zarar verdiğini ve operasyonların bir an önce başarıyla tamamlanmasını dört gözle beklediklerini ifade ettiler. 72 yaşındaki 7 çocuk annesi H.K: "Ben tek başıma yaşıyorum. Tek güvendiğim devlet, asker ve polistir. Bana onlar sahip çıkar dedim ve evimde kaldım. Onları gördüğümde evlatlarımı görmüş gibi oluyorum" dedi.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...