Hakkari'den acı haber: 8 şehit, 8 yaralı

Düzenleyen:
Hakkari'den acı haber: 8 şehit, 8 yaralı

GÜNDEM Haberleri

PKK’nın geçiş noktası Çığlı’da yaşanan çatışmada 8 askerimiz şehit düştü, bölgede başlatılan temizlik operasyonunda toplam 36 terörist öldürüldü.

Teröristlerin Irak’a geçişini önlemek için düzenlediği operasyondan acı haber geldi. Hakkari Çukurca’da Çığlı Üs Bölgesi’nde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada 6 askerimiz şehit düştü, 8 asker de yaralandı. Teröristlere müdahale için bölgeye sevk edilen Kobra helikopter de Hakkâri Çukurca bölgesinde teknik bir arızadan dolayı düştü. Kazada helikopter pilotu Üsteğmen Burak Abikebahşi ile Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan şehit düştü.
Teröristlerin Irak’a geçiş güzergahı olarak kullandığı tespit edilen bölgeler ateş altına alındı. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığından havalanan çok sayıda helikopter de operasyonun sürdürüldüğü bölgeye hareket etti. Sıcak takip sonrası saldırıyı gerçekleştiren 15 terörist ölü olarak ele geçirildi.
Şehit düşen 6 askerin Kayseri 1’inci Komando Tugayı’ndan silah arkadaşları olduğu belirlendi.
Kobra helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Burak Abikebahşi’nin 1 hafta önce kız arkadaşına evlilik teklifinde bulunduğu ve görev dönüşü sonrası kız arkadaşıyla sözlenecekleri belirtildi. 
1.5 yıl önce Ankara’da öğretmenlik yapan Betül Şahan’la evlenen Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan’ın İlke Ada isminde 6 aylık kızı olduğu öğrenildi. 
Astsubay Üstçavuş Mekan Şahin’in 5 yaşında Metehan isminde bir oğlunun olduğu belirtildi.
Uzman Çavuş Nazmi Kapucu’nun kuzeni Ahmet Heybet, ‘’Şehidimiz Nazmi, o bölgede görev yapmayı seviyordu. Batı’ya gelme durumu varken, o orada kalmak istedi. Nazmi gayet cesur ve kararlı bir kişiydi’ dedi. Şehidin eşi Tuğba Kapucu da haberi alınca gözyaşlarına boğuldu ve 2 çocuğuna sarılarak teselli bulmaya çalıştı.
26 yaşındaki İbrahim Akarsu’nun acı haberini alan annesi Türkan ve kardeşi Hasan Akarsu fenalık geçirdi. 
26 yaşındaki Uzman Çavuş Fatih Özdemir’in yaklaşık 1 yıl önce evlendiği eşi Nuray Özdemir’in Niğde’deki ağabeyi Esen Özdemir’in yanında kaldığı öğrenildi.
Uzman Çavuş Muammer Arı’nın şehit haberi ise askerler, sağlık ekipleri eşliğinde eşi Hacer Arı’ya verdi. Şehidin kızı Dilara’yı sağlık görevlileri teskin etmeye çalıştı.
Öte yandan Nusaybin’de ağır yaralanan Piyade Uzman Çavuş Abdullah Şimşek bir haftadır tedavi gördüğü GATA’da şehit düştü.

Hakkari'den acı haber: 8 şehit, 8 yaralı

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...