Türkiye şehitlerini uğurluyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Türkiye şehitlerini uğurluyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle çıkan silahlı çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Arı ve Uzman Çavuş Özdemir son yolculuklarına uğurlandı.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle çıkan silahlı çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Muammer Arı, Afyonkarahisar'ın Bayat ilçesinde defnedildi.

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, önce helallik alınmak üzere Cumhuriyet Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.

Burada şehidin annesi Havva, babası Mustafa, eşi Hacer ve10 yaşındaki kızı Dilara, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Şehit Arı'nın naaşı daha sonra namazın kılınacağı Merkez Camisi'ne getirildi. Şehidin naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Bayat Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş Özdemir toprağa verildi

Hakkari Çukurca Çığlı Üs Bölgesi'nde teröristlerle çıkan silahlı çatışmada şehit olan 26 yaşındaki uzman çavuş Fatih Özdemir, memleketi Niğde'de son yolculuğuna uğurlandı. 

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, gece saatlerinde Adana'dan karayoluyla Niğde Devlet Hastanesi morguna getirildi.

Buradan Merkez Dere Mahallesi'nde ikamet eden ağabeyi Esen Özdemir'in evine getirilen şehit için helallik alındı. Helallik alınması sırasında şehidin eşi Nuray, babası Hasan Özdemir ve ağabeyleri ile şehit amcasının üniformasını giyen bir kız çocuğu da gözyaşlarını tutamadı.

Niğde Belediye Başkanlığına ait cenaze aracıyla kent merkezindeki Çelebi Hüsamettin Camisi'ne getirilen şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, 5 ağabeyi tarafından araçtan indirilerek musalla taşına konuldu.

Tabutun başında nöbet tutan bir askerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü. 

Şehidin naaşı, öğle vakti kılınan namazın ardından Niğde Şehitliği'ne defnedildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...