Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan: Kapılarımız asla kapanmaz

Düzenleyen:
Erdoğan: Kapılarımız asla kapanmaz

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 60 devlet ve hükümet başkanına seslendi: "3 milyonun üzerinde Suriyeli ve Iraklıyı ülkemizde misafir ediyor, 140 ülkeye yardım yapıyoruz. Kapılarımız asla kapanmayacak."

Dünyanın sessiz kaldığı insanlık dramlarına dikkat çekmek için Birleşmiş Milletler tarafından İstanbul'da gerçekleştirilen Dünya İnsani Zirvesi'nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünya liderlerine "acıya sessiz kalmayın" çağrısı yaptı. Erdoğan, 60'a yakın devlet ve hükümet başkanının katıldığı zirvenin açılış konuşmasında, Türkiye'nin 3 milyonun üzerinde Suriyeli ve Iraklıyı misafir ettiğini belirterek, "Büyük bir iftiharla belirtmek isterim ki bu iltica, bu sığınma süreci devam etse dahi varil bombalarından kaçan, büyük bir tehditle karşı karşıya kalan ister Suriyeli, ister Iraklı olsun, kim olursa olsun kapımızı hiçbir zaman insanlara, insanlığa kapatmayacağız" dedi.
Zirvede bulunanların, acının rengi, ırkı, dili, dini olmadığını çok iyi bildiğini, Türkiye'nin ise bu anlayışla dünyanın 140'ı aşkın ülkesinde insani ve kalkınma yardım faaliyetlerini yürüttüğünü söyleyen Erdoğan, insani yardımlarla kalkınma yardımlarının 2014 yılı toplam tutarının 6.4 milyar dolar olduğunu, bu tutarın her geçen yıl arttığını dile getirdi.

ELİ KANLI LİDERİN PEŞİNDEYİZ
Sorunlara çözüm üretemeyen sistemin yükünü sadece belli ülkelerin omuzladığını söyleyen Erdoğan, şöyle dedi: “Türkiye olarak yürüttüğümüz ara buluculuk çalışmalarını ve çabalarını sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz. İkinci olarak, Suriye'de şahit olduğumuz gibi uluslararası hukuk ihlallerinin sona bitmesi için daha fazla gayret sarf etmeliyiz. Biz bu anlayışla eli kanlı diktatörlerin peşini bırakmayacak, insanlığa karşı işlenen suçların cezasız kalmaması için elimizden geleni yapacağız." 
Erdoğan: Kapılarımız asla kapanmaz
Erdoğan ve Merkel 1 saat vizeyi konuştu
İstanbul Kongre Merkezinde düzenlenen Dünya İnsani Zirvesi’ne katılan liderler ikili görüşmeler de yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya geldi. Basına kapalı görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. İkili zirvede vize serbestliği gündeme geldi. Vize serbestisi çerçevesinde terörle 
mücadele konusunda Türkiye'nin hassasiyetleri ve önceliklerini de dikkate alacak ayrıntılı bir değerlendirme için AB kurumlarıyla görüşmeler yapılması konusunda mutabakat sağlandığı belirtildi. Merkel yabancı ajanslara yaptığı açıklamasında, “Türkiye vize muhafiyeti için tüm şartları yerine getirmeli" görüşünü dile getirdi.

MERKEL LİDERLERE SESLENDİ:
Herkes taahhüt ediyor ama yerine getirmiyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel, uluslararası toplumun, taahhütlerini yerine getirmediğinden yakındı. Dünya İnsani Zirvesi'nin açılış oturumunda konuşan Merkel, "Hepimiz aynı gezegende yaşıyoruz. Her insanın sadece bir hayatı var ve o hayatı sürdürülebilir şekilde yaşama hakkı var. Bunu yapabilmesi için o kişilere bu fırsat verilmeli" çağrısı yaptı. Bu hukukun Suriye ve başka yerlerde çok ciddi ihlali olduğunu, hastane gibi insanların en çok ihtiyaç duyduğu yerlere sürekli saldırılar olduğunu ifade eden Merkel, şunları söyledi: "Çoğu zaman taahhütler veriliyor fakat kimse bunu uygulamıyor. Almanya olarak bu taahhütlerin gerçekleşmesini istiyoruz. Birleşmiş Milletler bu fonu 1 milyar dolara çıkarmak istiyor. Bu konuda biz de desteğimizi artıracağız.”
Erdoğan: Kapılarımız asla kapanmaz
Liderlerin aile fotoğrafı
Birleşmiş Milletlerin (BM) düzenlediği Dünya İnsani Zirvesi katılımcıları aile fotoğrafı çektirdi. Fotoğrafta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon yan yana durdu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, Orta Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Faustin Archange Touadera, Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo, Gürcistan, İrlanda, Kırgızistan, Libya, Madagaskar, Moritanya, Mali, Karadağ, Nauru, Nijer, Slovakya, Somali, Makedonya Cumhurbaşkanları, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko yer aldı. Başbakan seviyesinde ise Almanya Başbakanı Angela Merkel, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borissov, Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, Finlandiya Başbakanı Juha Sipila, zirvenin katılımcıları arasında yerini aldı.

HER 9 KİŞİDEN 1’İ 
795 milyon kişi aç

n Dünyada her dokuz kişiden biri açlıkla boğuşuyor. Dünya Gıda Programı (WFP) verilerine göre, dünya genelinde 795 milyon kişi gıdaya ulaşmakta güçlük çekiyor. 66 milyon çocuk okula aç gidiyor. Bunların 23 milyonu Afrikalı… Açlık sınırında yaşayanların yüzde 13'ü gelişmekte olan ülkelerin vatandaşıyken, Asya, açlığın en yaygın olduğu kıta olarak öne çıkıyor. Yetersiz beslenme 5 yaş altı çocukların yüzde 45'inin en önemli ölüm nedeni. Dünyada her yıl 3 milyon 100 bin çocuk düzgün beslenemediği için hayatını kaybediyor. Açlık çeken 66 milyon çocuğun hayatını ise dünya silah ticaretinin binde 6’sına denk gelen 3.2 milyar dolar kurtarabilir.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...