Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ege’de gövde gösterisi...

Düzenleyen:
Ege’de gövde gösterisi...

GÜNDEM Haberleri

Efes Birleşik Fiili Atışlı Tatbikatına, ilk defa atış yapan yerli taarruz helikopteri ATAK ve milli savunma sistemleri damga vurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen Efes Birleşik Fiili Atışlı Tatbikatı, nefes kesen görüntülere sahne oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar’ın izlediği,  İzmir’in Seferihisar İlçesi Doğanbey Mevkii’ndeki tatbikatta birçok ilk yaşandı. Öncekilerin aksine milletlerarası çapta düzenlenen tatbikatta, ilk defa jenerik senaryoda hibrit savaşı uygulandı. Milli taarruz helikopteri ATAK da tatbikatta ilk defa atış yaptı. Tatbikat sahası da, ilk defa milli savunma sanayi firmalarına açıldı. Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Azerbaycan, İngiltere, Katar, Pakistan, Polonya ve Suudi Arabistan silahlı kuvvetlerinin katıldığı tatbikatta, jenerik senaryoya göre Arnland ile Torrike ülkeleri arasındaki savaş işlendi. Senaryo olarak Türkiye’nin liderliğindeki dost birlikleri, temsili ülke Torrike’nin işgal ettiği adayı kurtardı. Efes 2016 Birleşik Fiili Atışlı Tatbikatı, bu yıl, konvansiyonel (klasik) savaşın yanı sıra, terörizmle mücadele, siber savaş ve psikolojik harbi içerisine alan hibrit savaşı düzeni de kapsadı. Jenerik senaryoya göre var olan bir terör örgütüyle de mücadele verildi. Askeri tatbikatta 900’ü katılımcı ülkelere ait olmak üzere toplam 7 bin 500 asker vazife aldı. Vestel Savunma’nın yerli İnsansız Hava Aracı (İHA) Karayel de, Efes 2016’da verilen görevleri başarıyla yerine getirerek göz doldurdu.
AKAR: TSK GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDA
İnsansız hava araçlarının ve uçakların keşif uçuşu yapıldı. AKSAR ve İYGAS adlı mayın temizleme araçları, mayınlı sahada özel sistemlerle patlatmalar yapıp kendilerine yol açarak hücuma destek verdi. Botlarla yapılan harekatın ardından amfibi birliklerinin ikinci çıkarması başladı. Çıkarma gemilerinin kapak indirmesiyle zırhlı araçlar ve OBÜS’ler de karaya çıkartıldı. Ayrıca, tatbikat bölgesine OBÜS ve havan topları, havadan da helikopterlerle taşındı. F 16 savaş uçakları, sortilerle önceden belirlenen 20 ayrı hedefe gerçek bombalarını bıraktı. Bu sırada temsili olarak yaralanan bir asker, helikopterle alandan alınıp sahra hastanesine kaldırıldı. Savaş uçaklarının, önceden belirlenen noktaları büyük bir başarıyla vurduğu tatbikatta, yakın noktalara top atışları yapıldı. Taarruz helikopterleri, gönderildi. Tatbikatın gündüz bölümünün ilk safhası, jenerik senaryoya göre, kıyı bölgelerinin kurtarılmasıyla sona erdi. 
Tatbikatın ardından bir konuşma gerçekleştiren Org. Hulusi Akar şunları söyledi: “Ülkemizin tehlikelerden uzak tutulması için milli güç unsurlarının yanı sira TSK da güçlü olmak zorunda. Mücadelemiz etnik ve mezhep ayrımı yapmadan tüm vatandaşlarımızın güvenliği sağlanana ve terör bitene kadar devam edecektir. Türk Silahlı Kuvvetleri bölgemizde ve dünyada, barış ve istikrarın sağlanması için kurulan ittifaklara da destek sağlamaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki ittifaklar kurulurken verilen sözler ve varılan mutabakatlar, karşılıklı birer ahittir”
BAYRAKTAR TANITILDI
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın konuşmasından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yanındakiler, savunma sanayi sergisini gezdi. Sergide Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın yöneticisi olduğu Baykar firmasının geliştirdiği insansız hava aracı ‘Bayraktar’ da yer aldı.

Ege’de gövde gösterisi...

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...