Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

DAEŞ operasyonlarında 7 terörist yakalandı

Düzenleyen:
DAEŞ operasyonlarında 7 terörist yakalandı

GÜNDEM Haberleri

Ülke genelinde yürütülen operasyonlarda 7 terör örgütü DAEŞ üyesinin yakalandığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde "önemli yurt içi olaylar"a ilişkin bilgi verildi. Buna göre, yurt genelinde icra edilen operasyonlarda 7 terör örgütü DAEŞ mensubu gözaltına alındı. Teröristlerle 2 ruhsatsız tabanca ve buna ait 5 şarjör ile 129 fişek, 21 bin lira, 10 bin 500 dolar, 13 bin 500 paket sigara ile birer dizüstü bilgisayar ve CD ele geçirildi.

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde sürdürülen operasyonda, terör örgütü üyelerince infaz edildiği belirlenen 3 teröristin cesedi bulundu. Üç sığınakta, muhtelif yaşam gereçleri ile gıda malzemesi ele geçirildi.
Van'ın Çatak ilçesinde ise bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.
Şırnak'ta devam eden operasyonda, daha önceden etkisiz hale getirilen 2 teröristin cesedi bulundu. Teröristlerle birer kalaşnikof piyade tüfeği, bu silaha ait 747 fişek ve 12 şarjör, bir havalı tüfek ile çeşitli tıbbi malzeme ele geçirildi. Kentte süren operasyonlarda 38 el yapımı patlayıcı daha imha edildi. Böylece toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı bin 510'a yükseldi.

- İki mağarada mühimmat ve yaşam malzemesi
Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde sürdürülen operasyonda, 2 mağarada birer kalaşnikof piyade tüfeği ve roketatar, 19 el bombası, 3 roketatar mühimmatı ile 5 roketatar sevk fişeği bulundu.
Güvenlik güçleri, ayrıca 3 sandık içinde 12,7 milimetrelik bin 292 fişek, bin 382 biksi makineli tüfek fişeği, 3 bin 614 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği ve buna ait 35 şarjör, birer roketatar optik nişangah ve dragunov keskin nişancı tüfeği dürbünü ile çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirdi. Yaşam malzemeleri arasında jeneratör, akü, üç hilti, 700 litre benzin, 2 büyük tüp, 3 orta boy tüp, beşer radyo ve gaz maskesi, birer kaynak makinesi, elektrikli fırın ve sac ocak ile el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan çok miktarda gereç yer alıyor.
Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonda ise daha önce etkisiz hale getirilen bir teröristin cesedine ulaşıldı. Operasyonlarda, 28 kalaşnikof piyade tüfeği ve buna ait 2 bin 591 fişek ile 90 şarjör, bir roketatar, ikişer tabanca ve telsiz, bir dragunov keskin nişancı tüfeği ve bu silaha ait 50 fişek ile 5 şarjör, 19 el bombası, 6 roketatar mühimmatı, 8 roketatar sevk fişeği, 16 elektrikli fünye ele geçirildi. Güvenlik güçleri, 33 el yapımı patlayıcıyı etkisiz hale getirdi. Operasyonlarda imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı bin 242'e ulaştı.
Öte yandan, Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı on F-16 uçağıyla Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu, Sahil Güvenlik Komutanlığına ait 4 bot ve bir mobil radarıyla Türkiye-Suriye deniz yan hududunda kontrol görevi gerçekleştirildi.

- Yasa dışı sınır geçişleri
Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı hudut birliklerince Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 816 kişi yakalandı.
Güvenlik güçleri, Irak'tan 189 ve İran'dan 5 kişiyi yasa dışı yollarla ülkeye girmeye çalışırken gözaltına aldı.
Ayrıca Türkiye'den yasa dışı yollarla 34 kişi Yunanistan, 16 kişi de Bulgaristan'a geçmeye teşebbüs ederken yakalandı.
Müdahaleler sırasında 2 bin 500 paket kaçak sigara, 23 büyükbaş hayvan ve 900 gram uyuşturucu ele geçirildi.
Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 77 kişi hakkında da işlem yapıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...