Paralel’le mücadele terfileri

Düzenleyen:
Paralel’le mücadele terfileri

GÜNDEM Haberleri

Yaz kararnamesini yayınlayan HSYK, Paralel Yapı’yla mücadelede büyük vazifeler üstlenen hukukçuları kritik yerlere terfi ettirdi.

Ebru Karatosun ANKARA
HSYK’nın yaz kararnamesi ile yargıda toplam 3 bin 746 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. Kararnamede önemli davaları karara bağlayan ve iddianame hazırlayan hakim, savcıların hem yerlerinde hem de vazifelerinde değişiklik gerçekleştirildi. 3 bin 228 adli, 518 de idari hakim ve savcının tayininin yapıldığı kararnameyle, Yargıtay’dan 172 tetkik hakimi, 28 savcı ve Danıştay’dan 58 tetkik hakimi, 29 savcının da görev yeri değiştirildi. Böylelikle toplamda Yargıtay ve Danıştay’dan 287 tetkik hakimi ve savcının yeri boşalmış oldu. 
SAVCI ÖZSOY BAŞSAVCI VEKİLİ
Kararnameyle özellikle paralel yapıyla mücadelede ön plana çıkan hukukçular, önemli yerlere getirildi. Beraatle neticelenen Poyrazköy davasına bakan Vedat Yılmaz Abdurrahmanoğlu İstanbul hakimliğindeyken artık İstanbul Ağır Ceza Mahkeme Başkanlığı’nda görev alacak. Paralel yapılanmanın İstanbul’daki yasadışı dinleme ayağıyla alakalı soruşturmalara imza atan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Okan Özsoy, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili oldu. 17 Aralık darbe teşebbüsünde tutuklu bulunan eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan ile Rıza Sarraf’ın adamı Abdullah Happani’nin aralarında bulunduğu 6 kişiyi tahliye eden İstanbul 2. Sulh Ceza Hâkimi Hulusi Pur, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na getirildi. Pur, çok sayıda ses getiren paralel yapı operasyonlarına ilişkin arama, yakalama ve el koyma kararını vermişti. MİT’e ait tırların durdurulmasına ilişkin iddianame hazırlayan Mustafa Çelenk’in de vazife yeri değişti. Çelenk, Tarsus Başsavcılığı’ndan alınarak, Rize Başsavcılığı’na atandı. Paralel Yapı operasyonlarında tutuklanan, aralarında Yurt Atayün ve Ali Fuat Yılmazer’in de bulunduğu 63 polis hakkında tahliye kararı vermesinin ardından açığa alınan hakim Mustafa Başer’in eşi Rabia Başer,  İstanbul Bölge İdare Mahkemesi üyeliğinden alınarak, vergi mahkemesi üyeliğine getirildi. 
MHP’YE ‘TEDBİR’ VEREN HAKİM SUNGURLU’YA
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda, Cumhurbaşkanına hakaret iddialarıyla alakalı çok sayıda soruşturma başlatan Cevat İşlek, Başsavcı Vekilliği’ne getirildi. Ankara’da Kumrular Saldırısı ve CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a kaset soruşturmasını bir dönem yürüten Cumhuriyet Savcısı Yıldırım Bayyurt Samsun’a gönderildi. Bayyurt’un, Adana’da MİT tırlarının durdurulmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada talimatla istenen belgeleri göndermediği ve bir muhabire operasyon öncesi bilgi verdiği iddia edilmişti.  MHP’de kurultay kararına tedbir koyan Gemerek hakimi İlhan Işık da, Çorum Sungurlu hakimliğine atandı. Can Dündar’a mektup yazan YARSAV üyesi Murat Aydın Karşıyaka hakimliğinden alınarak, Trabzon’a gönderildi. Aydın, Cumhurbaşkanına hakaret suçunun iptali için Anayasa Mahkemesinde dava açmıştı. 
Bilal Erdoğan’ın şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada Kemal Kılıçdaroğlu’nu ifadeye çağıran savcı Mehmet Demir de Bakırköy Cumhuriyet başsavcı vekilliğine getirildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...