Terör riski nedeniyle o yol kapatıldı

Düzenleyen:
Terör riski nedeniyle o yol kapatıldı

GÜNDEM Haberleri

Muş Valiliği, Muş-Kulp-Diyarbakır karayolunun, konumu itibariyle terör örgütleri açısından yol kesme, adam kaçırma, araç yakma, silahlı saldırı ve propaganda eylemleri tehlikesi taşıdığı gerekçesiyle ikinci bir emre kadar araç trafiğine kapatıldığını duyurdu.

Muş Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Muş Valiliği olarak öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla; bölgemizde emniyet ve asayişi temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktayız. Muş-Kulp-Diyarbakır karayolunun konumu itibariyle özellikle terör örgütleri açısından yol kesme, adam kaçırma, araç yakma, silahlı saldırı ve propaganda eylemleri ile mayın ve EYP’li saldırı eylemleri açısından hassasiyet arz etmesi nedeniyle, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11’inci maddesi (c) fıkrası gereğince vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla Muş-Kulp-Diyarbakır karayolunun Muş ili mülki sınırlarında kalan bölümünde karayolunu kullanma zarureti içinde olan ilimiz meskun mahallerinde ikamet eden vatandaşlar ve bu vatandaşlarımızın ihtiyaçları ile ilişkili trafikler hariç olmak üzere Muş-Kulp-Diyarbakır karayolunu transit geçiş olarak kullanacak otobüs, minibüs, kamyon ve özel araçlar dâhil olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar araç trafiğine kısıtlama getirilmiştir. Bu kapsamda, kısıtlama ile ilgili olarak il ve ilçelerimizdeki vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için alternatif yolları kullanmaları önem arz etmektedir” denildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...