Evrim: 'FETÖ de kim!'

Düzenleyen:
Evrim: 'FETÖ de kim!'

GÜNDEM Haberleri

Darbe gecesi Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ı Fethullah Gülen’le görüştürmek isteyen Tuğgeneral Hakan Evrim’in ifadesi ortaya çıktı.

Ebru Karatosun ANKARA
Hakkındaki suçlamaları reddeden, silahlı adamlar tarafından esir alındığını söyleyen Evrim’in savcılık ifadesi şöyle: “Ben Akıncılar 4. Ana jet Üssünde üs komutanı olarak tuğgeneral rütbesiyle görev yapmaktayım. 15 Temmuz’da harekat komutanım olan Albay Ahmet Özçetin tarafından gece saatlerinde PKK’ya yönelik iç güvenlik harekatı yapılacağını, uçakların hazırlanması gerektiğini, Diyarbakır’dan uçakların üssümüze geleceğini söyledi. Biz de böyle rutin uygulamalar olduğu için bu durumu sorgulamadım ve uçakların hazırlanması emrini verdim. Belli bir süre sonra uçaklar havalanmaya başladı. Bu harekatı Ahmet Özçetin yönetti.” Yurtta Sulh Konseyi şeklinde bir yapılanmadan haberinin olmadığını ifade eden Evrim, “FETÖ/PDY ile kesinlikle bir bağlantım bulunmamaktadır. Fetullah Gülen’i veya başka bir örgüt yöneticisini tanımamaktayım. Bunların işletmiş olduğu dersanelere gitmedim, yurtlarında kalmadım ve evlerine gitmedim” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...