Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Akıncı Üssü'nde büyük temizlik!

Düzenleyen:
Akıncı Üssü'nde büyük temizlik!

GÜNDEM Haberleri

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yapılan ihraçlardan en çok Hava Kuvvetleri etkilendi. İhraçların ardından çok konuşulan Akıncı Üssü'nde sessizlik hakim

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından önceki gece 684 askerin ihraç edildiği büyük tasfiyeden en çok etkilenen kuvvetlerden biri, Hava Kuvvetleri Komutanlığı oldu.

ÇİĞLİ İMAMI VE KADIN PİLOT İHRAÇ EDİLDİ

Aralarında Akın Öztürk'ün de olduğu 30 generalin ihraç edildiği Hava'da en büyük darbeyi bu kuvvetin vurucu gücünü oluşturan ana jet üs komutanlıkları ile savaş pilotları yedi. İncirlik'teki 10. Tanker Üs Komutanlığı dahil ana üs komutanlarından 8'i TSK'dan atılırken, bu üslerde çoğu savaş pilotu olan 213 subay da ihraç edildi. Savaş uçaklarını bomba yükleyerek uçuşa hazırlayan havacı bakım teknisyeni 44 havacı astsubay da ihraç edilenler arasında yer aldı.

İhraçlar en fazla darbe girişiminin merkezi olduğu belirtilen Ankara Akıncı'daki 4. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda oldu. Akıncı Üssü'nde görevli, 80 kadarının pilot olduğu belirtilen 110 subay ordudan atıldı. İzmir Çiğli'deki 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda 23 subayın ilişiği kesilirken, Hava Kuvvetleri'nin hava nakliyesinde önemli rol oynayan Kayseri Erkilet'teki Hava Ulaştırma Komutanlığı'nda 29 pilot ihraç edildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı, Marmaris'te ölü veya sağ ele geçirme timi içinde yer alan, FETÖ'nün "Çiğli İmamı" olarak bilinen ve darbe girişiminden 10 gün sonra yakalanan Hava Astsubay Zekeriya Kuzu, "Hava Astsubaylar İhraç Listesi'nin ilk sırasında" yer aldı. İstanbul'da Vodafone Arena'ya helikopter indiren kadın savaş pilotu Üstteğmen Kerime Kumaş Yıldırım da ihraç edilenler arasında. 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili MİT'e ilk bilginin geldiği yer olan Kara Havacılık Okulu'ndan da 27 subay ihraç edildi.

150 MUHARİP PİLOT İHRAÇ

Kuzey Irak'a yönelik hava harekâtlarının ana çıkış noktası olan Diyarbakır'daki 8. Ana Jet Üssü'nde ihraç edilen pilot sayısı 8 oldu. Çok sayıda pilot subayın ihraç edilmesi nedeniyle envanterinde 300 kadarı F-16 ve F-4, 150'si değişik tipte olmak üzere yaklaşık 450 uçak bulunan Hava Kuvvetleri'nin pilot açığını nasıl kapatacağı merak ediliyor. Askeri uzmanlar, Hava Kuvvetleri'nden ihraç edilen 213 subaydan 150 kadarının muharip savaş uçağı pilotu olduğuna dikkat çektiler.Deniz Kuvvetleri'nin en seçkin birimi olan Sualtı Savunma (SAS) ve Sualtı Taarruz'da (SAT) görevli 35 subay ve astsubay TSK'dan ihraç edildi. İzmir'deki gizli bilgi ve belge bulundurma davası soruşturmasında sahte delil üretilmesi suçuna karıştıkları ve fişleme yaptıkları gerekçesiyle, darbe girişimi öncesine haklarında yakalama kararı verilen ve ABD'de bulunan Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu ile teslim olmayan Tuğamiral Ali Suat Aktürk de ordudan ihraç edilen askerler arasında yer aldı.

ÖZEL HAREKÂT'I BOMBALAYAN DA

İhraç edilen üs komutanları arasında Akıncı Üs Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim de var. Derdest edildikten sonra Akıncı'ya getirilen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, ifadesinde, Evrim'in kendisine, "Dilerseniz sizi kanaat önderimiz Fetullah Gülen ile görüştürürüz" dediğini söylemişti. 50 özel harekâtçının şehit olduğu Gölbaşı'ndaki Polis Özel Harekât Daire Başkanlığı'nı bombalayan Hava Pilot Kurmay Binbaşı Mustafa Azimetli de TSK'dan ihraç edilen havacı subaylar listesinde. (Kaynak: Hürriyet)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...