HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Askeri hastaneler Sağlık Bakanlığı'na bağlandı (GATA'nın yeni ismi)

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Askeri hastaneler Sağlık Bakanlığı'na bağlandı (GATA'nın yeni ismi)
Gata, Gata Yeni İsmi, Haber

GÜNDEM Haberleri  / İHA

26 ilde askeriyeye ait 32 hastane ile bir rehabilitasyon ve bakım merkezi başkanlığı Sağlık Bakanlığı'na bağlandı. Bu kapsamda GATA Haydarpaşa Hastanesi'ne, bu hastaneyi 1898'de kuran Sultan Abdülhamid Han'ın adı verildi.

Anadolu Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, "Askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na bağlanması kapsamında bakanlığımızın bünyesine geçen Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Haydarpaşa Eğitim Hastanesi tüm sivil halkımızın hizmetindedir. İsmi bundan sonra Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak anılacak." dedi.

Ülke genelinde, 26 ilde askeriyeye ait 32 hastane ile bir rehabilitasyon ve bakım merkezi başkanlığının Sağlık Bakanlığı'na bağlanmasının ardından AA muhabirine açıklama yapan Memişoğlu, GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'nin kaliteli ve iyi bir hastane olduğunu, kalitenin daha üst seviyelere taşınacağını aktardı.

KURUCUSUNUN ADI VERİLDİ
Bu kapsamda GATA Haydarpaşa Hastanesi'ne bu hastaneyi 1898'de kuran Sultan Abdülhamid Han'ın adı verildi. Askeri hastaneler Sağlık Bakanlığı'na bağlandı

Askeri hastaneler Sağlık Bakanlığı'na bağlandı (GATA'nın yeni ismi)

SADECE ASKERİ HASTANELER KALMIŞTI
GATA Haydarpaşa'nın büyük bir hastane olduğunu vurgulayan Memişoğlu, "Bilindiği üzere Sağlık Bakanlığı 2005 yılında Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında üniversite hastaneleri hariç bazı kurumların hastanelerini bünyesine katmıştı. Bu hastanelerin arasında sadece askeri hastaneler bakanlık bünyesine alınmamıştı. OHAL kapsamında çıkartılan kanun hükmündeki kararname ile askeri hastaneler de bakanlığımız bünyesine devredildi." diye konuştu.

BAZI YENİLİKLER YAPILACAK
Memişoğlu, hastane içerisinde poliklinik hizmetlerinde kaliteyi artırmak adına bazı yenilikler yapacaklarını ifade etti.

Askeri sağlık personelinin hastanede hizmet vermeye devam edeceğini vurgulayan Memişoğlu, şunları kaydetti:
"GATA Haydarpaşa köklü geçmişi ile önemli bir hastane. Önceden bilindiği üzere asker ve asker yakınlarına ağırlıkta hizmet veriliyordu. Malumunuz, sağlık hizmetlerini sunmak Sağlık Bakanlığı'nın görevi olması gerekiyor. Bu kapsamda, devri sağlanan askeri hastane böylece bünyesindeki hekim arkadaşlarımız, hastanedeki cihazlar ve diğer bütün envanterlerle birlikte, poliklinik hizmeti sunacak. Hastalarımız gelebilirler. Askeri sağlık personeli ve memurlar bizde kaldı diğer askeri personel ayrıldı. Devrinin ardından poliklinik hizmetlerimiz başladı. Halkımız hastanenin hizmetlerinden yararlanabilirler. Hastanenin acil ve bazı kısımlarında mevcut şartları değiştireceğiz ve bugüne kadar sunulan kaliteli hizmeti daha da artıracağız."

Memişoğlu, hastaneye tıp alanında önemli adımlar atan ve ülkemizde tıp fakültelerinin kuruluşunu sağlayan Abdülhamid Han'ın isminin verilmesinin de kendileri için önemli olduğunu dile getirdi.

Hastanenin büyük bir alana kurulu olduğunu, yaklaşık 698 yatak kapasitesi bulunduğunu belirten Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, şöyle devam etti:

GATA'NIN DEVAMI OLACAK
"Askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na bağlanması kapsamında bakanlığımızın bünyesine geçen Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Haydarpaşa Eğitim Hastanesi tüm sivil halkımızın hizmetindedir. İsmi bundan sonra Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak anılacak. Elbette GATA'nın devamı olarak kabul etmek gerekir. Tıp fakültelerinin kuruluşu ise Abdülhamid Han dönemine denk gelir. Bizim açımızdan anlamlı olduğu için hastaneye onun ismini verdik. Burası küçük bir hastane değil. Yaklaşık 698 yatağı aynı zamanda emar, tomografi, anjiyo, açık kalp ameliyatları yapılacak kapasitesi var. Yanık tedavilerinde hizmet sunacak. Milletimize hayırlı olsun."

Öte yandan, Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'nin, Sağlık Bakanlığı'na bağlanmasının ardından hastane binasının giriş ve çıkışlarına yeni tabelalar asıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...