Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan anlamlı bağış

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan anlamlı bağış

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret eden Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Erdoğan'ın kurban bağışını Kızılay'a verdiğini söyledi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık başkanlığındaki heyeti kabul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurban vekaletlerini Kızılay'a verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kerem Kınık ile Kızılay'ın yönetim ve denetim kurulu üyelerini Tarabya'daki Huber Köşkü'nde kabul etti. Kınık, basına kapalı kabulün ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, dün Kızılay'ın yardımlarını Cerablus'a götürdüklerini, Cerablus'taki son durumu ve insani durumu Erdoğan'a aktardıklarını söyledi.

"O VEKALETİ ALDIK"
Kınık, "İşte o vekaletleri aldık. Kendisi kurbanların özellikle Cerablus'ta Halep'te, Türkmen Dağları'nda, yine Suriye'de sel felaketi nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan Makedonya Üsküp'te, Somali'de, Filistin ve Gazze'de, yurt dışında olmak üzere kesilmesini arzu etti ve vekaletini verdi. Yurt içinde de Emine Hanımın memleketi olan Siirt'te, bir de şehidimiz Ömer Halisdemir'in memleketi olan Niğde'de yurt içi kurbanlarının vekaletlerini Kızılay'a verdi. Kızılayımızda bu vekaletleri yerine getirerek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak" dedi. Kınık, Erdoğan ile Kurban Bayramı sürecinde Gazze'ye gönderilecek ikinci yardım gemisini de konuştuklarını ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan anlamlı bağış
Birinci yardım gemisinin nasıl dağıtıldığını, Filistinliler nezdinde nasıl algılandığını Erdoğan'a anlattıklarını ifade etti. 

Kerem Kınık, Kurban Bayramı'nda AFAD ile birlikte Somali ve Etiyopya'ya ikinci bir başka gemiyi de eş zamanlı olarak çıkaracaklarını söyledi. Kızılay'ın 15 Temmuz ve sonrasında konuya ilişkin attığı adımları aktardıklarını belirten Kınık,"Kendileri bizim onursal başkanımızdır. Faaliyetlerimizle alakalı bir takım detaylı bilgiler sordu. Biz de kendilerine bu konularla ilgili detaylı bilgileri arz ettik."

"CERABLUS'UN YENİ BİR İNSANİ KORİDOR OLMASIYLA ALAKALI KENDİ TALİMATLARINI DA BİZE BEYAN ETTİ"
Kerem Kınık, "Cerablus'un yeni bir insani koridor olmasıyla alakalı kendi talimatlarını da bize beyan etti. Bizler de bu çerçevede özellikleEl- Bab ve Halep'e ulaşacak olan bu hattı insani bir koridor olarak kullanmakiçin hazırlıklarımızı yapacağız. Bu konuyla ilgili talimatları oldu. Suriye'niniçerisindeki özellikle Dareyya bölgesinden Birleşmiş Milletler gözetiminde veanlaşmayla boşaltılan insanlara yönelik yardımların ulaştırılması ve Halepiçerisine Sayın Putin ile yapılan görüşmeler çerçevesinde ön anlaşmasına varılan, Putin'le beraber anlaşılan Halep'in içerisine insani yardım gönderilmesiylealakalı talimatlarını bize verdi. Bu konuyla ilgili çalışmalarımızı hızlandıracağız. Çok boyutlu olarak gerek, Suriye içerisinde gerek Türkiye içerisindeki Suriyeli mültecilerimize yönelik faaliyetlerimiz Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda devam edecek"

"BAZILARI 400 KİLOGRAMA VARAN AĞIR TUZAKLAMALAR YAPILMIŞTI"
Kınık, Cerablus bölgesinde 20 kişinin çalıştığını, Kızılay'ın mobil mutfağının günlük 5 bin kişiye sabah, öğle ve akşam yemeği sunduğunu belirterek, 3 gündür gıda yardımlarının Cerablus'ta devam ettiğini, yardımlarınözellikle Cerablus'a dönen, Cerablus'un eski sakinlerine, oraya yeni ulaşanlaragünlük gıda desteklerinin, bayramlık elbiseler, sağlık hizmetleri gibi çokboyutlu yapıldığını ifade etti. Kınık, "Şu an Cerablus'un tüm sakinlerine yetecek acil insani yardımı Kızılay ekiplerimiz içeride sunuyor" dedi. "Güvenliğe ilişkin bir sıkıntı olup olmadığına dair bir soruya da Kınık, "Özellikle Karkamış sınır kapısından Cerablus'a kadar ulaşan yolumuz 3 kilometrelik yol çok ağır, mayın ve EYP'lerle tuzaklanmıştı. Silahlı Kuvvetlerimizin o bölgede yapmış olduğu çok titiz ve fedakar çalışmayla dün akşam saatlerinde güzergahlardaki mayınlar ve EYP'ler temizlendi. Bazıları 400 kilograma varan ağır tuzaklamalar yapılmıştı. Halen özellikle arazi bölgesinde kimayınlı tuzaklar ve EYP'ler mevcut. Dolayısıyla onların gözetiminde içeriye insani yardım malzemelerimizi sokuyoruz. Güvenlik unsurlarımız o bölgenin temizlenmesi ve güvenli hale getirilmesine çalışıyorlar."

FETÖ OPERASYONLARI
Kınık, 15 Temmuz sonrasında Kızılay'ın içerisinde FETÖ ile ilişkileri tespit edilen 36 şube ve 64 şahısla ilgili işlemlerin yapıldığını ve bu konuyla ilgili yoğun şekilde şubeler ve çalışanlar nezdinde araştırmaların devam ettiğini, güvenlik birimleri tarafından titiz çalışmayapıldığınısöyledi. Kınık, "Kızılay sivil ve milletin en zor zamanlarında onun dayanıklılığını arttırmak için var olan bir kuruluş. Bu gibi durumlarda onu zaafa uğratacak ve maalesef 15 Temmuz'da bu kalkışmanın ana aktörlerinden olan bu ve benzeri yapılarla alakalı Kızılay'ın içerisinde herhangi bir insan veya grup kalmayana kadar bu çalışma, temizlik devam edecek" ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...