Terörist PYD’den çifte hinlik

Düzenleyen:
Terörist PYD’den çifte hinlik

GÜNDEM Haberleri

TSK ve ÖSO’nun harekâtıyla kuyruğu iyice köşeye sıkışan hainler, halkı zorla silah altına alıyor, Suriyeli sivilleri öldürerek, suçu Türkiye’ye atma planları yapıyor

Eli kanlı terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD, hem bölge halkına kan kusturuyor hem de Türkiye’ye karşı kirli bir algı operasyonu yürütüyor. Suriye Kürdistan Demokrat Partisi (SKDP), PYD’nin Afrin’in Raco ilçesinde onlarca kişiyi alıkoyduğunu ve zorla silah altına almak için evlere silahlı baskın düzenlediğini bildirdi. PYD’nin halka yönelik baskısını artırdığını açıklayan SKDP, “PYD’nin politikaları, Kürt halkının çıkarlarına hizmet etmiyor. Tüm uluslar arası güçlerden bu uygulamalarını sona erdirmesi için PYD’ye baskı yapmasını talep ediyoruz” ifadesini kullandı. Şerava ve Raco nahiyeleri ile Basili, Halka, Ebla, Badinli ve Amra köylerinin yoğun bir kuşatma altına alındığını kaydeden SKDP, “PYD’yi şiddetle kınıyoruz. PYD bu vahşice uygulamalarından vazgeçsin ve halkımızın iradesine saygı duysun” çağrısında bulundu. SKDP Başkanı İbrahim Bro, PYD’nin, yöneticilerine ve üyelerine baskılarının devam ettiğini kaydetti. 
REJİM VE DAEŞ’LE DAYANIŞMA
PYD/PKK’nın rejim yanlıları ve DAEŞ militanlarını hemen serbest bıraktığına, ancak 30 yönetici ve üyelerinin zindanda tutulduğuna dikkati çeken Bro, “PYD, Rojava’daki sindirme operasyonlarını devam ettiriyor” dedi. SKDP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Brimo da, Afrin’de her gün onlarca gencin PYD tarafından silah altına girmeleri için götürüldüğünü belirterek, “PYD askeri açıdan zor durumda. Cerablus, Münbiç ve diğer bölgelerdeki çatışmalar nedeniyle militanlara ihtiyaç duyuyor. Halk büyük bir baskı altında. 14-45 yaş arasındaki herkesi zorluyorlar. PYD, götürdüğü insanlara 15 günlük eğitim verdikten sonra Esed askerlerine teslim ediyor. Sonra da savaşmaya gönderiliyorlar. 40 hanelik bir köyden 18 kişi PYD tarafından götürüldü. O köyde hayat durdu” bilgisini paylaştı. 
Bu arada 8 Ağustos’ta Nusaybin-Mürşitpınar arasındaki Suriye hudut bölgesinde, çok sayıda silah, araç, malzeme ve personel yüklü tır ile minibüsün doğudan batıya intikal hâlinde olduğu tespit edildi. Cerablus’taki gelişmeler dikkate alındığında, bu faaliyetlerin PYD/YPG’nin Münbiç’i takviye amacı taşıdığı belirlendi. ÖSO’nun Münbiç’e ilerleyişini “Türkiye Rojava’yı işgal edecek” söylemleriyle çarpıtmaya çalışan PYD/YPG’nin 2014’te Kobani bahanesiyle Türkiye’de yaptıklarına benzer şiddet eylemleri düzenleyeceği, bunu dünya kamuoyunda Türkiye karşıtı propagandaya dönüştüreceği belirlendi. Fırat’ın batısındaki PYD’lilerin, Suriyeli sivilleri binalarda rehin tuttuğu ve bombardımanlar için hedef haline getirdikleri tespit edildi. Terör örgütü bu hamleyle, “Türkiye sivilleri katlediyor” propagandası yaparak, uluslararası kamuoyunu baskı altına almayı amaçlıyor. Münbiç yönüne çekilen terör unsurlarının sivilleri kaçırarak öldürecekleri, yine bu eylemi “Türklerin yaptığı yönünde” asılsız haberler yamaya çalışacakları belirlendi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...