Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Darbenin sinyali 17.04’te verildi

Düzenleyen:
Darbenin sinyali 17.04’te verildi

GÜNDEM Haberleri

Darbe girişiminde yaralanan Albay Davut Ala, komisyonda 15 Temmuz günü saat 17.04’te birçok adresten “eylem ikazı mesajı” geldiğini söyledi.

Damla Peker ANKARA
TBMM FETÖ ve 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, asker ve sivil gazileri dinledi. FETÖ’nün darbe girişiminde, darbecilerle çatışmaya giren ve hastanede öldü sanılan Kartaltepe Kışlası Komutanı Piyade Albay Davut Ala, komisyonda o anları anlatırken, gözyaşlarını tutamadı. 15 Temmuz günü ilginç olayların yaşandığını saat 17.04’te birçok adresten “eylem ikazı mesajı” geldiğini belirten Ala, şunları anlattı: “15 Temmuz günü saat 17.04’te cep telefonlarına ‘15-16-17 Temmuz günleri Ayasofya, Taksim, Sultan Ahmet, metro, Marmaray, vapur seferleri, Sancaktepe, Fatih, Kartal’da eylem ikazı’ diye bir mesaj geldi. Neredeyse İstanbul’un her yeri eylem ikazı hâline dönmüş. Bir hazırlık süreci olduğu buradan belli. Olay günü kışlada silah kaybolduğu şeklinde şaibe yayıldı. Gündüz vakti silah kaybolmaz ya çalınır ya da başka bir şey olur. Bunu bir sebep olarak ortaya sunmuşlar. Normalde silahın kaybolduğuyla ilgili emir gelmesi lazım. Silah kaybolduktan sonra bulunana kadar o kışlanın personeli kışlayı terk etmez ve gidişat hakkında bilgi verir. Ama hiçbir şey yapılmadı.
“DARBEYİ HABER VEREN     ASTSUBAYIN KAFAYI         YEDİĞİNİ DÜŞÜNDÜK”  
Zeytinburnu’daki lojmana giderken, GATA’dan refakatçi Yusuf astsubay beni aradı ve darbe olduğu yönünde bilgi verdi. Biz inanamıyoruz. O arkadaşı GATA’da psikiyatriye göndermiştik orada refakatçiydi. Hatta şöyle düşündük: Psikiyatriye gitti, kafayı yedi. Topkule Kışlası’na gittik. Hayatımda bir kışlaya dört helikopterin indiğini hiç görmedim. Ama o gün orada dört helikopter gördüm. Birisi de Yunanistan’a kaçan helikopterlerden birisiydi. FETÖ’cü subayları taşıyan helikoptermiş.
“KOPAN PARMAĞIMI AVUÇ     İÇİNE ALIP ÖYLE GİTTİM”
Askeri üniformalı iki kişiye ‘teslim olun’ diye bağırdım. İlk mermiyi orada yedim. Önce Allah sonra cüzdanım sayesinde kurşun bacağımı sıyırıp geçti. Daha sonra sağ parmağımı kaybettim. Helikoptere bineceklerini düşünerek oraya yöneldim. Sıçrarken karaciğerimden vuruldum. Hani kurban kesildiğinde kan kokusu gelir ya ben o kokuyu hissettim. Kopan parmağımı avuç içine alıp öyle gittim. Vali yardımcımız arkadaşımı aradım. Şehadet kelimesini getirdim. ‘Hakkınızı helal edin. Çocuklarım önce Allah’a sonra size emanet’ dedim. Sonra bayılmışım. 2 gün sonra hastanede gözlerimi açtım. İlk hastaneye götürüldüğümde öldü diye beni kenara atmışlar.”
PINARBAŞI: DARBENİN         OMURGASI 94’LÜ KURMAY     SUBAYLAR
Boğaziçi Köprüsünde darbeciler tarafında açılan ateşte yaralanan Kıdemli Albay Mahmut Pınarbaşı da darbenin omurgasının 94’lü kurmay subaylar olduğunu belirterek, “Darbeye katılanların hepsi FETÖ’cü değildi. Bunların çoğu örgütte gelecek gören, bunlarla birlikte olunca kazanacağını, yükseleceğini düşünenlerdi” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...