HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İşte yeni terörle mücadele stratejisi

Düzenleyen: /
İşte yeni terörle mücadele stratejisi
Yeni Terörle Mücadele Stratejisi, Haber

GÜNDEM Haberleri

Hükümetin hayata geçirdiği yeni terörle mücadele stratejisi kapsamında, hava şartları ne olursa olsun teröristlere göz açtırılmayacak ve örgütün bölge halkı üzerinde baskı kurması engellenecek.

Hükümetin hayata geçirdiği yeni terörle mücadele stratejisi ile güvenlik güçleri yaz-kış, kar-tipi demeden sahada operasyona çıkıyor. Yeni strateji, terör örgütünün silahlı eylem ve operasyonel gücünü kırmayı ve halkın üzerinde baskı kurmasını engellemeyi amaçlıyor.

Teröre karşı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde Jandarma, Polis Özel Harekât ve köy korucularının katılımıyla gerçekleşen Lice-Genç operasyonlarının ardından verilen mücadeleyi mercek altına aldı.İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Terör neredeyse gidip buluyoruz. 'Gabar, Cudi, Şırnak, Hakkâri sınırı bizim' diye hava atıyorlardı. Şimdi fare, sıçan gibi kaçıyorlar" ifadesinin sahadaki yansıması ve sonuçlarına ilişkin değerlendirmeler şöyle:

HER AN SICAK TEMAS İHTİMALİ VAR

Yaz-kış, kartipi demeden güvenlik güçleri sahada hava destekli dev operasyonlar düzenliyor. Aynı zamanda stratejik geçiş noktaları ve hâkim tepelerde, dağlık arazide, arama tarama faaliyetleri aralıksız devam ediyor. Geçici üs bölgelerinde Mehmetçik sürekli nöbette. Eskiden olumsuz hava koşullarında operasyon düzenlenmediği için dağlık arazide sığınaklarda gizlenen terör örgütü mensuplarıyla karşılaşma gerçekleşmiyordu. Şimdi her an sıcak temas ihtimali var ve bunun sonuçları da alınıyor.

VALİLER ETKİN GÖREV YAPIYOR

Güvenlik birimleri arasında üst düzey koordinasyonla polis asker ortak operasyonlar düzenliyor. Anlık istihbarat ve ihbar mekanizmaları güçlendirildi. Alınan en küçük istihbarat dikkate alınıp gereği yapılıyor. Valiler iç güvenlik harekâtında etkin görev üstleniyor.

İşte yeni terörle mücadele stratejisi


MİLİTANLARIN TOPLANMASINA FIRSAT VERİLMİYOR

Şehir merkezlerinin çevresindeki kırsal alana yönelik operasyonlarla terör örgütüne göz açtırılmıyor ve militanlarının toparlanmasına fırsat verilmiyor. Böylelikle yakın kırsaldan gelip halkın üzerinde baskı kurulması önleniyor. Operasyonlar sayesinde bölge halkı rahatlamış durumda. Çok fazla yakalama gerçekleşiyor. Psikolojik üstünlük ve arazi hâkimiyeti güvenlik güçlerinde.

İHA'LAR ANINDA YAKALIYOR

Artık terörle mücadelede insansız hava aracı (İHA), insansız keşif uçağı (İKU), bomba yüklü yerli İHA'ların kullanımı arazideki denklemi değiştirdi. Terörist sığınağından kafasını çıkardığı an İHA yakalıyor ve bu, anında operasyona dönüşüyor. Geçmişte ABD, silahlı Predator'leri Türkiye'ye vermediği için sıkıntılar yaşanıyordu.

SINIRA YÜKSEK GÜVENLİKLİ DUVAR ÖRÜLÜYOR

Sınırlara yüksek güvenlikli duvar örme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Sadece Suriye sınırı değil, Irak sınırının geçit vermeyen yerlerine bile caydırıcı-önleyici çelik tel örgü örülüyor.
Tendürek ve Amanoslar'a duvar örme işlemleri başladı. Irak sınırındaki terörist geçiş noktalarına da özel çelik duvarlar örülüyor. Kritik yerlerde sürekli değil, parçalı ancak işlevsel hatlar oluşturuldu.

SAHADAKİ DURUM GÖZDEN GEÇİRİLECEK

Terör örgütünü baskılama ve nefes aldırmamaya yönelik iç güvenlik harekâtının sonuçları sonbaharda gözden geçirilecek. Sahadaki durumun fotoğrafı çekilecek ve alınan sonuçlara göre yeni politika ve strateji izlenecek. Terör örgütü PKK'nın Irak ve Suriye'deki durumu da yeni stratejinin oluşturulmasında etkili olacak.

TERÖR ÖRGÜTÜ, SINIRIN DIŞINA HAPSEDİLECEK

PKK'nın, Irak ve Suriye sınırından içeriye baskı kurması, sıkıştırması ve tazyik yapması önlenecek. Bölge halkındaki olumlu havanın ve devlet otoritesinin kalıcı hale getirilmesi gerekiyor. Atılacak ekonomik ve sosyal destek adımlarıyla bölge halkı rahatlatılacak. Özetle, dış gelişmelere bağlı konjonktür değişene kadar terör örgütü marjinalleştirilip sınır dışına hapsedilecek.

Habertürk / Bülent Aydemir

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...