Son dakika... Manisa'da Selendi ve Şehzadeler ilçesinde 4.9 büyüklüğünde deprem | Son depremler

Düzenleyen:
Son dakika... Manisa'da Selendi ve Şehzadeler ilçesinde 4.9 büyüklüğünde deprem | Son depremler

GÜNDEM Haberleri

Manisa'da, merkez üssü Selendi ve Şehzadeler ilçeleri olan 4.9 büyüklüğünde art arda iki deprem meydana geldi. İzmir, Uşak, Balıkesir, Denizli, Çanakkale, Bursa ve Kütahya’da da hissedilen deprem bölgede paniğe yol açtı. Saat 16.36'da ise Manisa'da 4.9 büyüklüğünde ikinci bir deprem meydana geldi. Deprem özellikle İzmir'de şiddetli şekilde hissedilirken, Kandilli Rasathanesi'nin internet sitesine erişim kesildi.

Kandilli Rasathanesi'nin 5,2 olarak açıkladığı deprem AFAD'a göre 4.9 büyüklüğünde gerçekleşti. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli rasathanesinin tespitine göre, saat 16.09'da merkez üssü Selendi olan 5,2 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi. Depremin 8,81 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi. Sosyal medya kullanıcıları "Deprem oldu, ev beşik gibi sallandı", "99 Marmara'dan sonra ilk kez böyle bir deprem yaşadım. Dışarıdayken yer sallandı, olduğum yerde gittim geldim" mesajlarını paylaştı. Depremi şiddetli şekilde hisseden bir kullanıcı ise, sarsıntının 15 saniye sürdüğünü yazdı.

İKİNCİ DEPREM

Saat 16.36'da ise Manisa'da 4.9 büyüklüğünde ikinci bir deprem meydana geldi. Deprem özellikle İzmir'de şiddetli şekilde hissedilirken, Kandilli Rasathanesi'nin internet sitesine erişim kesildi.

PEK ÇOK İLDE HİSSEDİLDİ

Manisa’da şiddetli olmak üzere İzmir, Uşak, Balıkesir, Denizli, Çanakkale, Bursa ve Kütahya’da da hissedilen deprem sırasında bir çok yerleşim merkezinde halkın panik halinde sokaklara döküldü. Yetkililer ilk bilgilere göre depremde hasar ve yaralanan olmadığını açıkladı.

Son dakika... Manisa'da Selendi ve Şehzadeler ilçesinde 4.9 büyüklüğünde deprem | Son depremler

Koşarak sokağa fırladılar

Doğan Habera Ajansı, depremin hissedildiği kentlerde panik yaşandığını ve insanları koşarak sokaklara fırladığını bildiriyor.

İki gün önce de merkez üssü Manisa Saruhanlı olan 4.2 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

Bugünkü sarsıntıyla birlikte Manisa'da son 21 günde 103 deprem kaydedildi.

AFAD: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı  (AFAD) Manisa İl Müdürü Bekir Şen, Selendi ilçesinde meydana gelen 4,9  büyüklüğündeki depremde şu ana kadar kendilerine intikal eden olumsuz bir durum  olmadığını söyledi.

    Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremin ardından ekiplerini  tespit çalışmaları için bölgeye sevk ettiklerini anlattı.

    Şen, "Selendi ilçesinde meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremde şu  an bize intikal eden olumsuz bir durum yok. Mahallelerdeki tarama ve  incelemelerimiz sürüyor." ifadelerini kullandı.

    Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) tespitine  göre, saat 16.09'da merkez üssü Selendi olan 4,9 büyüklüğünde yer sarsıntısı  kaydedilmiş, depremin 8,81 kilometre derinlikte oluştuğu belirlenmişti.

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...