HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Erdoğan'dan Sincar açıklaması: Bir gece ansızın gelebiliriz

Düzenleyen:
Erdoğan'dan Sincar açıklaması: Bir gece ansızın gelebiliriz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haber

GÜNDEM Haberleri

İstanbul'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sincar'a yapılan hava harekatını hatırlattı ve "Bir gece ansızın gelebiliriz" diyerek kara harekatı sinyali verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde TÜMSİAD Genel Kurulu'na katıldı.

Burada bir konuşma yapan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Ülkemizde artık kimlerin başka güçlerin emrinde birer ihanet çetesi olarak faaliyet gösterdiği, kimlerin de Allah'ın rızası yolunda gayret sarf ettiği tüm açıklığıyla ortaya çıkmıştır. Müslümanın aynı delikten tekrar tekrar ısırılmayacağı tavsiyesini aklımızdan hiç çıkarmadan tüm ihanet çetelerinin kökünü kazımakta kararlıyız. Ülkesine ve milletine sadakatle bağlı, İslam aleminin birliği ve beraberliği, tüm insanlığın hayrı için çalışan herkese kapımız da kalbimiz de sonuna kadar açıktır.

Ülkemizi sıkıntılarından kurtaracak ve geleceğe hazırlayacağız. Son yıllardaki en büyük imtihanımızı 15 Temmuz gecesi verdik. Milletimiz kendi istiklal ve istikbaline sahip çıktı. Bu millet bizim gurur kaynağımızdır. 
Terör örgütlerine karşı tarihimizin en büyük başarılarını elde ediyoruz. FETÖ'nün devletten, toplumdan, ülkemizin her köşesinden sökülüp atılması için önemli uygulamalar gerçekleştiriyoruz. Bu öyle birvirüs ki tamamen temizlenmesi gerekiyor. Her yerden temizlenmesi gerekiyor. 

Ne demiştim? 'İnlerine gireceğiz' demiştim. İnlerine girdik ama bitmedi, in çok. Aynı şekilde PKK'nın da inlerine girdik, giriyoruz. Bakın şu anda askerimiz, polisimiz dağlarda, Tendürek'te, Gabar'da, Cudi'de, Bestler Deresinde. İki yüz metre yerin dibine kuyu açmak suretiyle, şehrin altında yeni şehirler kurmak suretiyle, oralarda lojistik malzemelerini ve kendilerini barındıracak imkanları kurmuşlar ve şimdi bizim askerimiz, jandarmamız, polisimiz, güvenlik korucularımız hep birlikte, yerin altında da bunlarla adeta savaşıyorlar.

Burada durmadık, sınırın ötesinde de PYD ile YPG... Görüyorsunuz kimlerin desteğinde onlar bize oralardan nasıl saldırıyorlar? Havan toplarıyla vesaire. Ama oraları da onlara mezar ediyoruz, yine durmak yok. Biz bundan sonra kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz dedik ve kesiyoruz. 

ABD'YE ÇAĞRI 

Bölücü terör örgütü ve destekçilerinin gücünü kırdık, kırıyoruz. DEAŞ ile bizden başka ciddi bir şekilde mücadele eden yok. Kimse bize safsata anlatmasın. Şu anda 3 bini aşkın DEAŞ'lı etkisiz hale getirildi. Şimdi hedef Münbiç dedik. Amerika'nın başını çektiği koalisyon güçleriyle beraber Rakka'yı yaparız dedik. Amerikalı dostlara da yanınıza terör örgütlerini almayın dedik. Bir başka terör örgütüyle terör örgütü temizlenmez. Elimizde belgeler var. Sayın Trump ile görüştüğümüzde kendisine sunacağız. Koskoca Amerika biz ele ele verelim Rakka'yı DEAŞ'a mezar ederiz.

Musul'da da bu mücadeleyi sürdürelim. Bunları Irak'ta kendi hallerine bırakırsak kurban vermeye devam ederiz. İşte Telefer işte Sincar... Baktık ki olmuyor Sincar'a bir operasyon öbür tarafa bir operasyon, 210-220 teröristi orada hallettik. En önemli merkezlerini orada vurduk. Neden? Bu milletle oyun oynanmaz. Herkes bunu görecek. Vakti saati geldiğinde ne yapacağımızı gayet iyi biliriz. Bir gece ansızın gelebiliriz.

"NEDEN MİLLETE SAYGI DUYMUYORSUNUZ?"

16 Nisan halk oylaması sonuçlarının ülkemiz için hayırlara vesile olmasını istiyoruz. Sandıktan elde edilemeyen sonucu, YSK nihai kararı veren mercidir. Bunlar ne yaptı, YSK kesin kararını açıklamasına rağmen Danıştay'a müracaat ettiler. Oradan zaten olumsuz geleceği belli. AYM'de böyle bir arayışa girdiler.Şimdi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde kendilerine çözüm arayanlara sözüm şudur: Başarıyı yanlış yerde arıyorsunuz, başarıyı mahkeme kapılarını aşındırarak değil, ancak milletin gönlüne girerek elde edebilirsiniz. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin değil mi? Milletin. Niye millete saygı duymuyorsunuz? Millet kararını verdi ya, bu işi bitirdi, boşuna uğraşıyorsunuz. 16 Nisan artık geride kaldı, milletimiz iradesini ortaya koydu, tercihini yaptı. Bir kez daha milli irade hür bir şekilde sandıkta tecelli etmiştir. Milletin iradesine saygısızlık son derece yanlış. Bu sonuçları tartışmanın kymeti harbiyesi yoktur. 

"DİKTATÖR DERSİNİZ SABIR, HAKARET EDERSİNİZ SABIR..."

Biz de şu anda Batı'dan ne istiyoruz? Yapacaksan yap, varsa sende bir adalet anlayışı, adaletini göster, ortaya bunu koy. Türkiye işte taa sene 64, sene 2017. 54 yıldır kalkıp da şu Avrupa Birliği kapısında Türkiye'yle dalganı geçme. Çözecekseniz bu işi çözün. Bu milletin de bir sabrı var. Bir yere kadar. Ondan sonra da Erdoğan böyle konuşunca, 'Niye Erdoğan böyle konuşuyor?' Diktatör dersiniz sabır, her türlü hakareti yaparsınız sabır. Nereye kadar sabır? Bir yere kadar.

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...