Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Erdoğan'dan Sincar açıklaması: Bir gece ansızın gelebiliriz
Gündem

Erdoğan'dan Sincar açıklaması: Bir gece ansızın gelebiliriz

Son Güncelleme: 29 Nisan, 2017 - 11:59
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Erdoğan'dan Sincar açıklaması: Bir gece ansızın gelebiliriz
Fotoğraf BaşlığıErdogan'dan Sincar açiklamasi: Bir gece ansizin gelebiliriz

İstanbul'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sincar'a yapılan hava harekatını hatırlattı ve "Bir gece ansızın gelebiliriz" diyerek kara harekatı sinyali verdi.

Kaydet
a- | +A

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde TÜMSİAD Genel Kurulu'na katıldı.

Burada bir konuşma yapan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Ülkemizde artık kimlerin başka güçlerin emrinde birer ihanet çetesi olarak faaliyet gösterdiği, kimlerin de Allah'ın rızası yolunda gayret sarf ettiği tüm açıklığıyla ortaya çıkmıştır. Müslümanın aynı delikten tekrar tekrar ısırılmayacağı tavsiyesini aklımızdan hiç çıkarmadan tüm ihanet çetelerinin kökünü kazımakta kararlıyız. Ülkesine ve milletine sadakatle bağlı, İslam aleminin birliği ve beraberliği, tüm insanlığın hayrı için çalışan herkese kapımız da kalbimiz de sonuna kadar açıktır.

Ülkemizi sıkıntılarından kurtaracak ve geleceğe hazırlayacağız. Son yıllardaki en büyük imtihanımızı 15 Temmuz gecesi verdik. Milletimiz kendi istiklal ve istikbaline sahip çıktı. Bu millet bizim gurur kaynağımızdır.
Terör örgütlerine karşı tarihimizin en büyük başarılarını elde ediyoruz. FETÖ'nün devletten, toplumdan, ülkemizin her köşesinden sökülüp atılması için önemli uygulamalar gerçekleştiriyoruz. Bu öyle birvirüs ki tamamen temizlenmesi gerekiyor. Her yerden temizlenmesi gerekiyor.

Ne demiştim? 'İnlerine gireceğiz' demiştim. İnlerine girdik ama bitmedi, in çok. Aynı şekilde PKK'nın da inlerine girdik, giriyoruz. Bakın şu anda askerimiz, polisimiz dağlarda, Tendürek'te, Gabar'da, Cudi'de, Bestler Deresinde. İki yüz metre yerin dibine kuyu açmak suretiyle, şehrin altında yeni şehirler kurmak suretiyle, oralarda lojistik malzemelerini ve kendilerini barındıracak imkanları kurmuşlar ve şimdi bizim askerimiz, jandarmamız, polisimiz, güvenlik korucularımız hep birlikte, yerin altında da bunlarla adeta savaşıyorlar.

Burada durmadık, sınırın ötesinde de PYD ile YPG... Görüyorsunuz kimlerin desteğinde onlar bize oralardan nasıl saldırıyorlar? Havan toplarıyla vesaire. Ama oraları da onlara mezar ediyoruz, yine durmak yok. Biz bundan sonra kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz dedik ve kesiyoruz.

ABD'YE ÇAĞRI

Bölücü terör örgütü ve destekçilerinin gücünü kırdık, kırıyoruz. DEAŞ ile bizden başka ciddi bir şekilde mücadele eden yok. Kimse bize safsata anlatmasın. Şu anda 3 bini aşkın DEAŞ'lı etkisiz hale getirildi. Şimdi hedef Münbiç dedik. Amerika'nın başını çektiği koalisyon güçleriyle beraber Rakka'yı yaparız dedik. Amerikalı dostlara da yanınıza terör örgütlerini almayın dedik. Bir başka terör örgütüyle terör örgütü temizlenmez. Elimizde belgeler var. Sayın Trump ile görüştüğümüzde kendisine sunacağız. Koskoca Amerika biz ele ele verelim Rakka'yı DEAŞ'a mezar ederiz.

Musul'da da bu mücadeleyi sürdürelim. Bunları Irak'ta kendi hallerine bırakırsak kurban vermeye devam ederiz. İşte Telefer işte Sincar... Baktık ki olmuyor Sincar'a bir operasyon öbür tarafa bir operasyon, 210-220 teröristi orada hallettik. En önemli merkezlerini orada vurduk. Neden? Bu milletle oyun oynanmaz. Herkes bunu görecek. Vakti saati geldiğinde ne yapacağımızı gayet iyi biliriz. Bir gece ansızın gelebiliriz.

"NEDEN MİLLETE SAYGI DUYMUYORSUNUZ?"

16 Nisan halk oylaması sonuçlarının ülkemiz için hayırlara vesile olmasını istiyoruz. Sandıktan elde edilemeyen sonucu, YSK nihai kararı veren mercidir. Bunlar ne yaptı, YSK kesin kararını açıklamasına rağmen Danıştay'a müracaat ettiler. Oradan zaten olumsuz geleceği belli. AYM'de böyle bir arayışa girdiler.Şimdi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde kendilerine çözüm arayanlara sözüm şudur: Başarıyı yanlış yerde arıyorsunuz, başarıyı mahkeme kapılarını aşındırarak değil, ancak milletin gönlüne girerek elde edebilirsiniz. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin değil mi? Milletin. Niye millete saygı duymuyorsunuz? Millet kararını verdi ya, bu işi bitirdi, boşuna uğraşıyorsunuz. 16 Nisan artık geride kaldı, milletimiz iradesini ortaya koydu, tercihini yaptı. Bir kez daha milli irade hür bir şekilde sandıkta tecelli etmiştir. Milletin iradesine saygısızlık son derece yanlış. Bu sonuçları tartışmanın kymeti harbiyesi yoktur.

"DİKTATÖR DERSİNİZ SABIR, HAKARET EDERSİNİZ SABIR..."

Biz de şu anda Batı'dan ne istiyoruz? Yapacaksan yap, varsa sende bir adalet anlayışı, adaletini göster, ortaya bunu koy. Türkiye işte taa sene 64, sene 2017. 54 yıldır kalkıp da şu Avrupa Birliği kapısında Türkiye'yle dalganı geçme. Çözecekseniz bu işi çözün. Bu milletin de bir sabrı var. Bir yere kadar. Ondan sonra da Erdoğan böyle konuşunca, 'Niye Erdoğan böyle konuşuyor?' Diktatör dersiniz sabır, her türlü hakareti yaparsınız sabır. Nereye kadar sabır? Bir yere kadar.


 AB İÇİN HALK OYLAMASI

 AB, ülkemiz ile ilgili tavrında değişiklik yapmazsa bu konuda da bir halk oylaması ihtiyacı olacaktır. Hem almıyorsun hem içeri sokmuyorsun hem de halk oylaması yapılacak dendiği zaman rahatsız oluyorsun. Avrupa'da halk oylaması ile ilgili sandık kurmazlarmış. O sandıklar size kalsın, bize Türkiye yeter. Onlar da ayrıca sizin yüz karanız olacaktır.

"TEKRAR ÜYE OLACAĞIM"

Önümüzdeki salı günü anayasamızın 16 Nisan'da değişen hükmü ile elde ettiğimiz bir imkanı kullanacak, kurucusu olduğum partiye tekrar üye olacağım. Ardından da 21 Mayıs'ta yapılacak olağanüstü kongremizde malum, partimizin yeni yönetim şekli belirlenecek. Buradan alacağımız enerjiyle bir yandan teşkilatlarımızı güçlendirerek seçimlere hazırlayacak, bir yandan da icraatlarımızla milletimizin gönlünde daha yükseklere çıkmanın yollarını arayacağız.

İŞADAMLARINA: YASTIK ALTINDAKİ DEĞERLERİ ÇIKARIN

Rahatsız olduğum bir konuda faiz. Bu konuda gerekli adımların atılacağına da inanıyorum. Yatırım ve istihdamla ilgili ciddi teşvikler getirdik. Yatırımcılarımızdan bu teşviklerden yararlanarak cesur adımlar atmalarını bekliyoruz. İşadamlarımıza sesleniyorum; yastığınız altındaki değerleri çıkarın. Sürün bunları sermayenize. Sizin resmi öz sermayeniz dışında da sermayeniz var. Büyüt yatırımı."

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 29 Nisan, 2017 - 11:59
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Sadettin Saran'dan sonrasını işaret etti! Cem Küçük: Büyük bir isim daha var
    Sadettin Saran'dan sonrasını işaret etti!
    Kaydet
  • 2
    Tel Aviv, Türkiye gerçeğini itiraf etti!
    Tel Aviv, Türkiye gerçeğini itiraf etti!
    Kaydet
  • 3
    Sadettin Saran ile Ela Rümeysa Cebeci arasında geçtiği iddia edilen konuşma: Esrar var mı?
    Saran’dan Cebeci'ye ‘Esrar var mı?’ mesajı
    Kaydet
  • 4
    Galatasaraylı yıldıza beş kulüp talip oldu, Okan Buruk reddetti: Takımda kalıyor
    Galatasaraylı yıldıza beş kulüp talip oldu, Okan B...
    Kaydet
  • 5
    Eskişehir su kesintisi programı! Eskişehir'de su kesintisi ne zaman bitecek, sular saat kaçta gelecek?
    Eskişehir'de su kesintisi ne zaman bitecek, sular ...
    Kaydet
YAZARLAR
  • Mehmet Emin Uluç
    Mehmet Emin Uluç Zirve yoklaması
    Kaydet
  • Yücel Koç
    Yücel Koç Savaş hazırlığı…
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay Teröre karşı net mesaj: Ya dağıl, ya yok ol!..
    Kaydet
  • Ömer Faruk Bingöl
    Ömer Faruk Bingöl Piyasada ‘bekle-gör’
    Kaydet
  • Halime Gürbüz
    Halime Gürbüz Cehalet bağırır, bilgelik susar…
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • THY’den kültür taşımacılığı: New York’ta Şeb-i Arus
    THY’den kültür taşımacılığı: New York’ta Şeb-i Arus
    Kaydet
  • Seyyid Ahmet Arvasi yâd ediliyor
    Seyyid Ahmet Arvasi yâd ediliyor
    Kaydet
  • Uçar'dan Beşiktaş maçı sözleri: Bir puan alabilirdik
    Uçar'dan Beşiktaş maçı sözleri: Bir puan alabilirdik
    Kaydet
  • F.Bahçe'den açıklama: Hukuki işlem başlatılacak
    F.Bahçe'den açıklama: Hukuki işlem başlatılacak
    Kaydet
  • Kente su sağlayan iki baraj kuruma noktasına geldi!
    Kente su sağlayan iki baraj kuruma noktasına geldi!
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Manisa'da lahana tarlasında dehşet! Katil koca İran sınırında yakalandı
Manisa'da lahana tarlasında dehşet!
Kaydet
Hagi'nin rekorunu kıran Icardi, Galatasaray tarihine geçti
Hagi'nin rekorunu kıran Icardi, Galatasaray tarihine geçti
Kaydet
Sahtekarlar Eymir kim, gerçek adı ne? Ersin Arıcı oynadığı diziler
Sahtekarlar Eymir kim?
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası