HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

FETÖ'nün 'Myanmar imamı' uçakla Türkiye'ye getirildi

Düzenleyen: /
FETÖ'nün 'Myanmar imamı' uçakla Türkiye'ye getirildi
Myanmar, Fetö, Muhammet Furkan Sökmen, Haber

GÜNDEM Haberleri

Fetullahçı Terör Örgütü’nün "Myanmar imamı" Muhammet Furkan Sökmen, sınır dışı edildikten sonra uçakla Türkiye'ye getirildi. Uçağa binmek istemeyen Sökmen'in uçağı düşüreceği yönündeki tehdidini asılsız olarak değerlendiren pilot, uçağı havalandırdı.

Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "Myanmar imamı" olduğu tespit edilen Muhammet Furkan Sökmen, sınır dışı edildikten sonra uçakla Türkiye'ye getirildi.

AA muhabirinin Emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Dairesi Başkanlığı, FETÖ/PDY'nin "Myanmar imamı"  olduğu belirlenen ve aynı zamanda örgüte bağlı "Horizon International Schools"un yöneticisi ve "Mediterranean International Education Services Co. Ltd." isimli şirketin ortağı olduğu tespit edilen Sökmen'in pasaportunun iptal edildiğini Myanmarlı yetkililere iletti.

THY'ye ait uçakla Türkiye'ye getirilebilmesi için 24 Mayıs'ta Myanmar'dan sınır dışı edilen Muhammet Furkan Sökmen, uçakla önce Bangkok'a getirildi. Burada Türkiye'den giden Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Dairesi görevlilerine teslim edilen Sökmen, bindirildiği THY uçağının havalanmaması için "uçağı düşüreceği" tehdidinde bulundu. Bunun üzerine uçaktan inmek isteyen yolcular, İnterpol görevlileri tarafından ikna edildi.

Yaklaşık 1,5 saatlik rötarın ardından THY pilotu, iddiayı asılsız olarak değerlendirerek uçağı havalandırma kararı aldı. Muhammet Furkan Sökmen'in uçak havalandıktan sonra tehdit etmeyi bıraktığı ve uçuş boyunca sessiz olduğu belirtildi. Uçağın izlediği güzergâh, İnterpol tarafından oluşturulan özel bir program ile saniye saniye takip edildi.

Atatürk Havalimanı'na inen uçaktan alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürülen Sökmen'in, ifadesinin alınmasının ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Emniyet yetkilileri, yurt dışındaki FETÖ/PDY imamlarının tek tek Türkiye'ye getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...