Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Binali Yıldırım, Mustafa Destici ile görüştü

Binali Yıldırım, Mustafa Destici ile görüştü
Başlık ResmiBinali Yildirim, Mustafa Destici ile görüstü

Başbakan Binali Yıldırım ile bir araya gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici güncel konuların yanı sıra bedelli askerliği de gündeme getirdi.

Kaydet
|

Buna karşı olduklarını ancak bedelli askerliğin çıkması durumunda elde edilen gelirin SMA hastalarına aktarılması talebini iletti. Destici “Milyonların talebi var, SMA hastaları ile ilgili böyle bir teklifte bulunduk. Geçmişte 1-2 defa çıktı. Savunma Sanayii’nin de kaynağa ihtiyacı var. İki kesim arasında paylaştırılabilir” dedi. BBP lideri “Bedelli konusunda başbakan bir adım atılacağını söyledi mi” sorusunu da “Ben o konuda iyimser olduğunu gördüm. SMA hastalarına verilmesi konusunda...” diye cevapladı.
Destici, Başbakan Yıldırım’a seçim barajının ve OHAL’in kaldırılması konusundaki taleplerini de ilettiğini belirterek şunları kaydetti: “Barajın kaldırılması, ön seçimle adayların belirlenmesi, her partinin kendi amblemiyle katılacağı seçim ittifaklarının yapılabilmesi konularını konuştuk. Hakkâri ve Şırnak’ın il statülerinin korunmasını beklediğimizi, ‘Yüksekova ve Cizre il yapılabilir ama Hakkâri ve Şırnak’ın statüleri de korunsun’ talebimizi ilettik.”

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.