Yardım diyerek vergi kaçırmış!

Düzenleyen:
Yardım diyerek vergi kaçırmış!

GÜNDEM Haberleri

Akın İpek, yardımlarını ‘gider’ gösterip vergiden kaçırmış, gıda paketlerinin çoğunu da fakir fukaraya teslim etmemiş.

Ebru Karatosun ANKARA
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ’ye finans sağladığı gerekçesiyle Koza-İpek Holding hakkında hazırladığı iddianamede, holdingin vakfı üzerinden gıda paketlerinin maliyet bedelini ‘gider’ diye göstererek vergiden kaçırdıkları belirtildi. Sanıkların holding bünyesinde ‘paralel muhasebe’ kurmalarının yanı sıra, usulsüzlük yapılmasına imkân tanımayan muhasebe programı olan SAP üzerinden nasıl haksız kazanç sağladıkları da belirlendi. Buna göre, SAP programına sahte girişler yaparak şirket hesaplarında usulsüzlüklerin yapıldığı anlatıldı. İddianamede, Koza Holding’de yapılan aramalarda muhasebe odasındaki dijital veri incelemelerinde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e çok sayıda ses kaydının bulunduğu ve Akın İpek’in ev aramasında ise Gülen’e el yazısıyla yazdığı mektup ele geçirildiği bildirildi.
İpek’in FETÖ elebaşı Gülen’e bağlılığını gösterdiği belirtilen mektupta şunlar yer aldı: “Hoca değil abla olmak lazım. Herkes gönlü kadar hizmet eder. Allah’ım gürül gürül akan bu hizmetin önüne bir kum olacaksam al beni bu hizmetten. Allah’ım beni bu hizmetten ayırma. Kabe’nin yanında ashab-ı suffa Fetullah HE’ye (hocaefendi) dua ettim.”
İddianamede, tutanaklarda imzası bulunan Bergama Ayvatlar köyü muhtarı olan H.H.A. ifadesinde, “Koza İpek Vakfının 910 bin TL tutarındaki yardımından sadece 70-80 bin TL’lik kısmı alındı, gerisi hiç gelmedi. Bunları vakıf adına imzaladığım boş yardım teslim belgelerini doldurmak suretiyle kullandıklarını düşünüyorum” dedi. Tanık Dikili Nebiler Köyü Muhtarı S.E. de boş belgeler imzalatıldığını belirterek, “Bana addedilen 270 bin TL’lik yardımı hiç almadım” ifadelerini kullandı.
Koza-İpek Holding’in Bugün Gazetesi’nin almadığı halde vergiden kaçırmak için 5 Milyon 239 bin 475 TL’lik sahte fatura kesildiği tespit edildi.
Öte yandan toplanan paraların Akın İpek üzerinden işlem yapılarak Fetullah Gülen’e ait okul, hastane, üniversitelere gönderildiği kaydedildi.

6 günde 34 bin lira yemiş

Koza-İpek Holding yöneticileri hakkında FETÖ kapsamında hazırladığı iddianamede, İpek ailesinin “sahibi oldukları şirketlerin imkânlarını FETÖ üyelerine kullandırdıkları” belirtildi. İddianameye göre, İpek ailesinin Marmaris’teki Angel’s Peninsula adlı otelinde, firari eski savcı Zekeriya Öz, hakkında FETÖ’den işlem yapılan eski Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay ile Hakan Şükür, bazı gazeteciler ve iş adamları kaldı. Ailesiyle birlikte 30 Haziran-5 Temmuz 2013 tarihleri arasında bu otelde konaklayan ve kayıtlara ismi “Hasan Sezer” olarak işlenen eski savcı Öz’ün 33 bin 881 liralık masrafı, holding tarafından karşılandı. 
İddianamede otel personelinden Zeki Balcı, “Hakan Şükür ve Kadir Ay’ın otelde isimsiz olarak kaldığını düşündüğünü” ifade etti, eski savcı Zekeriya Öz’ün ise “başkasına ait bir kimlik vererek otelde konakladığını” söyledi. Balcı ayrıca, Akın İpek’in, sahibi olduğu medya grubunun çalışanları Tarık Toros, Erhan Başyurt, Murat Uzun, Adem Yavuz Arslan ve Fatih Karaca geldiğinde, birlikte tekne turuna çıktıklarını ve marinada denize girdiklerini de anlattı.

Eşinin altınları SAYESİNDE parlamış

İddianamede, Akın İpek’in örgüt içerisinde nasıl parlatıldığı da anlatıldı. 1997 veya 1998 yılları arasında Hoşdere’de örgüte ait Samanyolu kolejleri binasında yapılan toplantıda tanıdığı Akın İpek’in eşinin bütün ziynet eşyasını himmet olarak verdiğini ifade eden müşteki şunları kaydetti: Bu sayede Akın İpek ismi örgüt içerisinde ön saflara çıkarılarak parlatıldı. Akın İpek’in eşinin altınlarını örgüte verdiği için Allah’ın da kendisine altın madenlerini verdiği örgüt içerisinde sürekli anlatılırdı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...