Başbakan Yıldırım: Darbeciler ilişkilere darbe vurmasın

Düzenleyen:
Başbakan Yıldırım: Darbeciler ilişkilere darbe vurmasın

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yıldırım, Atina'da Yunan mevkidaşı Çipras ile bir araya geldi. Yunanistan Başbakanı Çipras, darbeci askerlerle ilgili soruya cevap verdi. Çipras, "Yargı karar verdi, o karara saygı göstermek zorundayız İltica başvurusuyla ilgili süreç henüz tamamlanmadı. Bir kriz söz konusu değildir" diye cevap verdi. Başbakan Yıldırım ise Çipras'ı "Biz ülkemize karşı darbe yapan kişlerin iadesini elbette isteriz. Yargı ile idarenin işleri hukuk devleti olan her ülkede ayrıdır. Darbeciler ilişkilere darbe vurmasın" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım ile Yunanistan Başbakanı Çipras, Atina'da ortak basın toplantısı düzenlendi. Bir gazetecinin kanlı darbe girişiminden sonra Yunanistan'a kaçan teröristleri hatırlatması üzerine konuşan Çipras, Yunan yargısının kararına saygı duymak durumunda olduklarını söyledi.

İLİŞKİLER BOZULUR
Başbakan Binali Yıldırım ise, Türkiye'nin iade istediğini belirterek Yunanistan'a kaçan darbecilerin iki ülkenin ilişkilerie darbe vurmaması gerektiğini söyledi.

"YUNANİSTAN MAHKEMESİ BİR KARAR VERDİ..."
Yunanistan Başbakanı Çipras, şunları söyledi: "Biz mahkeme kararlarına saygı göstermek durumundayız. Yunanistan yargısı bir karar verdi ve bu karara saygı göstermek durumundayız. Süreç henüz tamamlanmadı. Şunu açık bir şekilde söyleyebilirim; söz konusu taleple ilgili bir kriz ortada yoktur."

"DARBECİLER İLİŞKİLERE DARBE VURMASIN"
Başbakan Yıldırım ise darbecilerin iadesiyle ilgili; "Yargı ile hukuk işleri her ülkede ayrıdır. Fakat, Türkiye gerçekten zor günler geçirdi. Darbeciler, Yunanistan ile Türkiye arasındaki ilişkilere darbe vurmasın." dedi.

Başbakan Yıldırım: Darbeciler ilişkilere darbe vurmasın
YUNANİSTAN DARBECİLERE KUCAK AÇTI

15 Temmuz'da FETÖ'nün milletin iradesine el koymak istediği kanlı darbe girişiminden sonra Yunanistan'a kaçan 8 darbeci teröristin iadesi, Yunan yargısı tarafından reddedilmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...