Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Davalara zaman ayarı geliyor

Düzenleyen:
Davalara zaman ayarı geliyor

GÜNDEM Haberleri

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın talimatıyla başlatılan Yargıda Zaman Yönetimi projesi hayata geçiyor. Soruşturma, Kovuşturma veya Yargılama Hedef Sürelerinin Belirlenmesi ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğü girdi.

Ebru Karatosun ANKARA
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın talimatıyla başlatılan Yargıda Zaman Yönetimi projesi hayata geçiyor. Soruşturma, Kovuşturma veya Yargılama Hedef Sürelerinin Belirlenmesi ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğü girdi. Yönetmeliğe göre soruşturma, kovuşturma veya yargılama türleri ile bunlara ilişkin hedef süreler, Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun görüşü alınarak Adalet Bakanlığı tarafından belirlenecek ve daha sonra internet sitesinde yayımlanacak.
Hedef süreler belirlenirken ise adli istatistiklerde gösterilen ortalama soruşturma, kovuşturma veya yargılama süreleri ile her bir daire, mahkeme, hâkim veya savcıya düşen dosya sayısı-puanı, soruşturma veya yargılama usul kuralları dikkate alınacak. Hakim ve cumhuriyet savcılarının terfilerinde belirlenen hedef sürelere uyup uymadıkları da dikkate alınacak. Yönetmeliğe göre hedef sürelerin belirlenmesine ilişkin düzenleme 1 Eylül 2017 tarihinden itibaren uygulamaya başlanacak.
Cumhuriyet başsavcılıklarında kayıt numarası alan soruşturma dosyalarında, ilgilinin bizzat sözlü veya yazılı müracaatı halinde hedef süreyi içeren belge, soruşturma bürosunca verilecek. Ceza mahkemelerinde, sanık, müdafi veya kanuni temsilcisine iddianame ekinde hedef süreyi içeren belge gönderilirken şikâyetçi, mağdur, suçtan zarar gören, malen sorumlu veya vekiline ise duruşma gününü bildiren çağrı kâğıdıyla gönderilecek. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, söz konusu düzenlemeyle uzun yargılama süreleri eleştirilerine son verileceğini belirterek şunları söyledi: Vatandaş şikâyette bulunduğu, savcılığa dilekçesini verdiği zaman kendi şikâyetinin kaç gün içerisinde iddianameye dönüştürülüp dönüştürülemeyeceğine dair belge kendisine verilecek. Dava açtığı zaman davasının kaç gün içinde biteceğine dair belge verilecek. Böylelikle yargı görevi yapan hakimlerimiz ve savcılarımız, mahkemelerimiz vatandaşa karşı işi zamanında bitirme konusunda taahhüde girmiş olacak, vatandaşlarımız da bu taahhüdün takipçisi ve denetçisi olacaktır” dedi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...