PKK sempatizanı öğrencilere FETÖ bursu verilmiş

Düzenleyen:
PKK sempatizanı öğrencilere FETÖ  bursu verilmiş

GÜNDEM Haberleri

FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında örgütün okul-yurt yapılanmasını sağlayan Aziziye İnşaat Şirketinin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığını yapan Yaşar K, 7 Mayıs 2016’da tutuklanarak cezaevine konuldu.

Soruşturmada bilgi sahibi olarak ifadesi alınan üniversite öğrencilerinden S.S, örgüte ait Sadi Mazlumoğlu Erkek Öğrenci Yurdu’na, 2012 yılında kayıt yaptırdığını bildirdi.  Yaşadığı yurtta yaşanan olaylarla ilgili ilginç bilgiler veren S.S. şöyle konuştu: Belletmenlik yaptığım süre içerisinde, ben hep sorgulayıcı pozisyondaydım. Ondan dolayı beni pek sevmezlerdi. Öğrenciler arasında PKK sempatizanı olarak gördüğüm, ellerinde PKK kolyeleri ile gezen kişileri yurt idaresine bildiriyordum. Bu konu üzerine beni uyarmaya başladılar. ‘Onların düşüncelerini düzelteceksin’ dediler. Yalnız böyle söylemelerine rağmen bu öğrenciler herkesten daha düşük ücretlere yurtta kalıyorlardı, bu öğrencilere burs veriliyorlardı. Daha iyi davranılıyordu. Böylelikle düşünceleri değiştirileceği söyleniyordu. Ancak herhangi bir değişme görmedim.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...