HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Cezayir ataşeleri darbeyi kutlamış!

Düzenleyen: /
Cezayir ataşeleri darbeyi kutlamış!
Osman Uslu, Mustafa Furan, Tsk, 15 Temmuz, Fetö, Haber

GÜNDEM Haberleri

FETÖ’cü hainlerin, 15 Temmuz gecesi Cezayir makamlarına sunulmak üzere “TSK’nın yönetime el koyduğunu onurla bildiririz” diye yazı hazırladığı ortaya çıktı.

EBRU KARATOSUN - 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Cezayir’de görevli ataşeler Osman Uslu ve Mustafa Furan’ın ilgili makamlara sunulmak üzere “TSK’nın yönetime el koyduğunu” bildiren yazı hazırladıkları ortaya çıktı. 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda görevli Savcı Mustafa Gökçe, FETÖ’nün Cezayir’de idari ataşesi Başçavuş Osman Uslu hakkındaki soruşturmayı tamamladı. 7 Ağustos 2013’te Cezayir Askerî İdari Ataşeliği görevine başladığı belirtilen Uslu’nun, bu görevinin darbe girişiminden sonra 7 Ağustos 2016’da rutin olarak sonlandığı ifade edildi. 

METNİ MEMURA HAZIRLATMIŞLAR
İddianamede, Uslu’nun İzmir’de “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan hakkında dava açılan Deniz Yarbay Mustafa Furan ile birlikte 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Cezayir makamlarına sunulmak üzere TSK’nın yönetime el koyduğunu içeren bir Fransızca metin hazırladığı ortaya çıktı.
İddianamede, Uslu ve Furan’ın söz konusu metni Cezayir Askerî Ataşeliği’nde görev yapan Zohour N. İsmindeki sözleşmeli memura hazırlattıkları aktarıldı. Cezayir Millî Savunma Bakanlığı ile Cezayir Dış İlişkiler ve İşbirliği Başkanlığına hitaben yazılan ve soruşturma kapsamında el konulan yazıda “Türkiye Büyükelçiliği nezdinde, Cezayir Askerî Ataşeliği, Millî Savunma Bakanlığı Dış İlişkiler ve İşbirliği Başkanlığı’na en derin saygılarımı sunar ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bu gece itibariyle kontrolü ele geçirdiğini bildirmekten onur duyar. Türk Büyükelçiliği nezdinde Cezayir Askeri Ataşeliği bu vesileyle Milli Savunma Bakanlığı Dış İlişkiler ve İşbirliği Başkanlığı’na bir kez daha en derin saygılarını sunar” ifadelerinin yer aldığı belirtildi.

GİDİŞATI BEKLEMİŞLER
İddianamede, Uslu’nun ifadesine de yer verildi. Uslu ifadesinde, söz konusu metni yazmasalardı ve darbe başarılı olsaydı kendilerinin vatan haini olacaklarını, bu yüzden bulundukları ülkedeki muhataplarına bu mesajı yazdıklarını ve darbe girişiminin seyrini bekledikleri kılıfını uydurdu. Yazıyı, Cezayir makamlarına göndermediklerini öne süren Uslu, resmi kanaldan kendilerine herhangi bir emrin gelmemesi üzerine de sildiklerini iddia etti. Dosyanın geri dönüşüm kutusunda bulunduğu kaydedilen iddianamede, Uslu’nun 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında hakkında FETÖ soruşturması kapsamında işlem yapılan kişilerle telefon irtibatının ve para trafiğinin olduğu da tespit edildi.
Öte yandan, 15 Temmuz sonrası yurt dışında görevli 409’u subay, 103’ü astsubay ve 1’i memur olmak üzere 513 TSK personelinin görevine son verildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...