Şehitler Makamı’na akın var

Düzenleyen:
Şehitler Makamı’na akın var

GÜNDEM Haberleri

Vatandaş-lar yeni açılışı yapılan abidede şehitler için dua ederken bazı yeni evlenecek çiftler de nikâhtan önce abideyi ziyaret etti.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu Yakası çıkışında yapılan ve önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan Şehitler Makamı, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. İlk günde binlerce kişi makamı ziyaret etti, şehitler için dua edip abidenin fotoğrafını çekti. Vatandaşlar ayrıca, Şehitler Makamı içinde kurulu ses sisteminden sürekli olarak yükselen salaları dinliyor. Öğretmen Serpil Kıvrak, abideyi görmek için Sakarya’dan İstanbul’a geldiğini söyledi. 15 Temmuz gecesi Sakarya’da olduğunu belirten Kıvrak, “Salaları duyar duymaz eşimle birlikte meydana indik. Tek devlet, tek vatan, tek millet, tek bayrak diyen kahramanlar vatan için kutlu şehitlik makamıyla şereflendiler” diye konuştu. Büyükçekmece’den geldiğini söyleyen emekli ve 3 çocuk babası Nurettin Kamiloğlu ise “Yapanlardan Allah razı olsun. Herkesin gelip görmesini isterim. Bu bir destandır. Türk milletinin yazmış olduğu bir destandır. Ama buna hâlâ destan diyemeyenler var. Çok yazık.”

ÖNCE ŞEHİTLER SONRA DÜĞÜN

Emre ve Merve Tıraş çifti de nikâh törenine gitmeden önce Şehitler Makamı’nı ziyaret ederek darbe girişimi gecesinde şehit olanlar için dua etti. Abideye giden yol üzerinde ve etrafında yer alan her bir servi ağacı bir şehidi simgeliyor. Ağaçların önüne çakılan metal plaka üzerine her bir şehidin adı ve yaşı bulunuyor.  

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...