Almanya ile ikinci krizin adı 'Konya'

Düzenleyen:
Almanya ile ikinci krizin adı 'Konya'

GÜNDEM Haberleri

Terör örgütü FETÖ üyelerine kucak açan Almanya ile Türkiye arasındaki gerilim devam ediyor. Ankara’dan; İncirlik’in ardından Konya’daki üsse de ziyaret izni çıkmadı.

Türkiye’nin, İncirlik üssündeki Alman askerlerinin Alman milletvekilleri tarafından ziyaret edilmesine izin vermemesinden ardından şimdi de benzer gerilim Konya’daki NATO üssü için yaşanıyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel, milletvekillerinin bugün Konya’daki NATO Üssü’ne yapmak istedikleri ziyaretin Türkiye tarafından iptal edilmesiyle ilgili ARD kanalının sorularını cevaplandırdı. Merkel, ziyaret için Türkiye’nin FETÖ sanıklarının iadesini şart koştuğu yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine “Olup bitenler hoş değil, çok talihsiz” diyerek şöyle devam etti: “Bizim askerlerimizi herhangi bir şarta bağlı olmadan ziyaret hakkımız var, bu açık. Bunu İncirlik konusunda net olarak söyledik. Burada Konya’da genel duruma bakmamız gerekir. DEAŞ’a karşı verilen mücadele sonuç alma noktasında. Sakin bir değerlendirme yapılmalı. Burada sadece Türkiye ile Almanya değil; NATO’nun da görüşmesi gerekir. Bu bir NATO misyonu.”

NATO: ARANIZDA ÇÖZÜN

Merkel “Karar almadan önce NATO’nun Türkiye ile görüşmesinin sonucunu beklemeliyiz” derken konuyla ilgili NATO sözcüsünden açıklama geldi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Alman mevkidaşı Sigmar Gabriel’i telefonla aradığı belirtilen açıklamada “Stoltenberg, iki ülkeden Alman parlamenterlerin Türk üslerini ziyareti konusundaki anlaşmazlıklarını çözmelerini istedi. Türkiye ve Almanya’nın her iki taraf için de kabul edilebilir bir ziyaret tarihinde uzlaşacaklarını umuyoruz” denildi. NATO üssü olan Konya üssünde AWACS erken uyarı ve gözlem uçakları kapsamında şu an 10 ila 15 Alman askeri görev yapıyor. Bazen bu sayı 10’un altına düşebiliyor. Federal Meclis üyeleri Konya’daki Alman askerlerine, sadece bir defa Aralık 2016’da ziyarette bulunmuştu.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...