Erdoğan: Yaşananlar kabul edilemez kınıyorum!

Düzenleyen:
Erdoğan: Yaşananlar kabul edilemez kınıyorum!

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan “Harem-i şerifte ibadet özgürlüğünü kısıtlayan uygulamaların derhâl kaldırılması için uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mescid-i Aksa’da İsrail tarafından Filistinlilere yapılan kısıtlamalar ile bir ilgili yazılı açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan “İsrail’in 1967’den bu yana işgal altında tutmakta olduğu Doğu Kudüs’te 14 Temmuz günü yaşanan ve tarafımızdan da tasvip edilmeyip üzüntü duyulan bir olayı gerekçe göstererek Harem-i şerifi üç gün süreyle kapattı. Ardından Müslümanların Harem-i şerife girişlerine, metal dedektörler konulması dâhil, yeni kısıtlamalar getirmeye çalışması kabul edilemez. İsrail güçlerinin toplanan kardeşlerimize karşı aşırı güç kullanımını İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı sıfatıyla kınıyorum” dedi. 
 
AYNI DAYANIŞMA RUHU GEREKLİ
Harem-i Şerif’in mukaddes olduğunu ifade eden Erdoğan şöyle konuştu: İslam’ın ilk kıblesi ve en mukaddes üç mescidinden biri olan Harem-i şerif İslam’a ait bir mabettir. İslam İş Birliği Teşkilatı 1969 yılında Harem-i şerife yönelik bir saldırı sonrasında kurulmuştur; bugün aynı birlik ve dayanışma ruhuyla tüm İslam Âlemi Filistinli kardeşlerimizin yanındadır. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Ürdün Haşimi Kralı II. Abdullah başta olmak üzere Kudüs İslam Vakfı ile eşgüdüm hâlinde bu bağlamda yürütülmekte olan çabalara destek olunmaya devam edilecektir. Kudüs’ün ve Harem-i şerifin kutsiyetine ve tarihî statüsüne saygı gösterilmesi hukuki bir yükümlülüktür. Metal dedektörler ve diğer kısıtlamalar derhal kaldırılmalı. Uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırıyorum.

MACRON’LA KONUŞTU
Bu arada Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefonda görüştü. İki lider, Kudüs’teki Harem-i şerif’te Filistinlilere yönelik kısıtlamalar ve can kayıpları nedeniyle yaşanan gerilimden dolayı endişe duyduklarını ifade ederek, problemin çözümü ve sükûnetin sağlanması için ortak çaba harcama konusunda mutabık kaldı.
Erdoğan: Yaşananlar kabul edilemez kınıyorum!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Hanım, iş adamı Recep Atakaş’ın kızı Gökçe ile iş adamı Ergun Gürsoy’un oğlu Ömer’in İstanbul Çırağan Sarayı’ndaki düğün törenine katıldı. Davetliler arasında Başbakan Binali Yıldırım da vardı.
 
Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...