Reklamla darbenin sinyalini vermişler

Düzenleyen:
Reklamla darbenin sinyalini vermişler

GÜNDEM Haberleri

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün TRT yapılanmasına yönelik 21 şüpheli hakkında hazırladığı iddianamede çarpıcı tespitler yer aldı.

Ebru Karatosun ANKARA
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün TRT yapılanmasına yönelik 21 şüpheli hakkında hazırladığı iddianamede çarpıcı tespitler yer aldı. İddianamede, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştirmek için örgütün tabanına nasıl sinyal verdiği belirtildi. Buna göre, televizyonlarda ve internet sitelerinde yer alan örgütün yayın organlarından Zaman Gazetesi’nin 5 Ekim 2015’te yayınlanan reklamı ile 15 Temmuz 2016 günü arasında bir bebeğin doğum tarihi aralığı olan 9 ay 10 günlük sürenin bulunduğuna dikkat çekildi. İddianamede, örgütün diğer bir yayın organı olan Sızıntı Dergisi’nden ise Mayıs 2016 sayısının kapağında asker kıyafetli kişinin kapının kolunu açarken, dışarıda ışık, aydınlık ve yeşil alan görüntüleriyle yine darbenin sinyallerini verdiği aktarıldı. Örgütün bir diğer sinyali ise şair Necip Fazıl Kısakürek’e ait ‘Aç Kapıyı’ adli şiirinin mısralarının yer aldığı Haziran 2016’daki sayısında verdiği bildirildi. İddianamede söz konusu sayının kapak resminde çark dişlilerinin insan elleriyle tutulan görüntüsünün ve yanında aynı şairin ‘kırılır da bir gün bütün dişliler, döner şanlı şanlı çarkımız bizim, gökten bir el yaşlı gözleri siler, şenlenir evlenir barkımız bizim” şiiriyle örgüte ‘kurtuluşun yakın olduğu’ mesajının verildiği ifade edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...