Başbakan: Almanya, AB adına racon kesiyor

Düzenleyen:
Başbakan: Almanya, AB adına racon kesiyor

GÜNDEM Haberleri

Cuma namazı çıkışı açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Merkel'in Gümrük Birliği çıkışını, "Almanya bütün AB benden sorulur havasında, birlik adına racon kesiyor" sözleriyle eleştirdi.

Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazı sonrasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Almanya Başbakanı Merkel'in Gümrük Birliği açıklamalarına değinen Yıldırım, şunları söyledi:

"Gümrük Birliği de Almanya'nın tek başına karar verebileceği bir konu olmamalıdır. Almanya bütün AB benden sorulur havasında, birlik adına racon kesiyor. Bu doğru değil. Birliğin kurumsal yapısına ve ilkelerine uyumlu değil dayatma anlamına gelir. Gümrük Birliği tek taraflı bir anlaşma değildir. Türkiye de bir an önce Gümrük Birliği'ni değiştirelim havasında değildir. Ne olursa olsun da değiştirelim diye can atar bir halimiz de yoktur. Onun için çok fazla endişelenmelerine gerek yok, heyecanlanmalarına gerek yok."

FETÖ firasi Adil Öksüz için Almanya'ya nota verilmesine de değinen Yıldırım, "Almanya bunları korursa, imkan sağlarsa dostluğa yakışmaz. Biz Almanya'dan darbeye karşımış olan FETÖ mensuplarının barındırılmaması müsamaha gösterilmemesini ve Türkiye'ye iadesini istiyoruz. Almanya nasıl hkukuk devletiyse Türkiye de hukuk devleti. Hukukun içinde bunlar yargılanacak, karşılığını görecektir" diye konuştu.

KAZAYI HATIRLATTI, VATANDAŞLARI UYARDI

Sakarya'da meydana gelen ve 8 kişinin hayatını kaybettiği traktör kazasına da değinen Yıldırım, Kurban Bayramı için vatandaşlara uyarıda bulundu. 

Yıldırım şunları söyledi:

Sakarya'da fındık işçilerini taşıyan bir traktör şarampole yuvarlandı. 7 vatandaşımız hayatını kaybetti. Ölenlere rahmet diliyoruz. Açık römorklu bir traktörle yolcu taşınması yasak. Kuralları ihlal etmek ne anlama geliyor, hayatınızı hiçe saymak anlamına geliyor. Önümüz bayram, uzunca bir tatil var... Bu bakımdan bütün vatandaşlarımızdan talebimiz siz siz olun kurallara riayet edin. Yorgun uykusuz yola çıkmayın. Sevdiklerinize eşinize dostunuza sağ salim ulaşın.

Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

"Suriye'de barışın kalıcı hale getirilmesi için Türkiye-Rusya-İran Astana sürecini başlattı. Kalıcı bir çözüme ulaşılması bekleniyor. Zaman zaman üst düzey yetkililer bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapıyor. Burada amaç, İdlib bölgesi ve güney bölgelerde yaşanan iç savaşı durdurmak. Yapılan çalışmalar buna yönelik. terör örgütlerine yönelik operasyon her zaman gündemdedir. DAEŞ ve YPG gibi unsurlara karşı ayrıca tedbirlerimizi alıyoruz.

Bu terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. İspanya halkının acılarını paylaşıyoruz. Terör dünyanın başının belası. Sadece belirli ülkelerde olunca dikkatlerin oraya yönelmesiyle terör bitmez. Küresel teröre karşı ayrım yapmadan sınıflandırmaya gitmeden terörde anlayış birliğiyle sıkı bir mücadeleye ihtiyaç var." 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...