SİHA’yı üreten firmalar hedefte

Düzenleyen:
SİHA’yı üreten  firmalar hedefte

GÜNDEM Haberleri

PKK ve MLKP’nin iş birliğine gittiğine dikkat çeken güvenlik kuvvetleri, her iki örgütün de ses getirecek eylem arayışında olduğunu bildirdi

Ünsal Ergel ANKARA - Son dönemde ağır darbeler alan bölücü terör örgütü PKK’nın sol terör örgütü MLKP ile iş birliğine gittiğine dikkat çeken güvenlik kuvvetleri, her iki örgütün de ses getirecek eylem arayışında olduğunu bildirdi. Konuya ilişkin istihbaratı paylaşan güvenlik kuvvetleri, başta AK Parti ve MHP’nin teşkilatları ve siyasi parti yöneticileri olmak üzere adliye, emniyet, askerî, cezaevi gibi kurumların personel, bina ve servislerine silahlı/bombalı eylem hazırlığında olduğunu iletti.

DESTEK ALIYORLAR
 Sol terör örgütü MLKP’nin bölücü terör örgütü PKK/KCK ile yurt içi ve yurt dışında stratejik ve eylemsel iş birliği yaptığının altı çizilen yazıda, “MLKP terör örgütünün Suriye ve Irak’ın kuzeyinde silahlı eylem pratiği kazanan ve illegal yollarla Türkiye’ye geçen militanları vasıtasıyla 2015 yılında İstanbul ve İzmir’de gerçekleşen 8 silahlı/bombalı eylemi örgütün silahlı kanadı FESK tarafından üstlendiği” hatırlatılarak, bu eylemlerin gerçekleşmesinde örgütün PKK’nın unsurlarından destek aldığının da bilindiği vurgulandı. 

Başta İstanbul olmak üzere örgütün faaliyetlerinin bulunduğu illerde “bombalı, silahlı, molotoflu, EYP’li yada bomba süsü verilmiş pankart asma, yolları trafiğe kapatma gibi eylemler” yapabileceğinin de altının çizildiği uyarı yazısında, tüm güvenlik kuvvetlerinin daha önceden belirlenen tarihlerde ve hassas noktalarda duyarlı olması istendi. Aynı istihbarat yazısında son dönemde bölücü terör örgütü PKK/KCK’ya ağır darbe vuran ve silahsız ve silahlı İnsansız Hava Araçlarını (İHA/SİHA) imalatı yapılan ekipmanların üreticilerine ilişkin de eylem hazırlığında olduğu ifade edilirken, bu firmaların yönetici ve binalarının da hedefler arasında olduğuna dikkat çekildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...