Petrol sızıntısını derinlerde bulacak

Düzenleyen:
Petrol sızıntısını derinlerde bulacak

GÜNDEM Haberleri

ABD’deki Rutgers Üniversitesinde Mekanik ve Uzay Bilimleri Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Javier Diez, üniversite araştırma ekibinin su altında da hareket edebilen ve “Naviator” adı verilen bir drone geliştirdiğini belirtti.

Diez, “Dünyada son yıllarda su altında da araştırma yapmakta kullanılabilecek pek çok drone geliştirme girişiminde bulunuldu. Ancak Rutgers Üniversitesi araştırma ekibinin geliştirdiği Naviator, türünün ilk örneği olma özelliğini koruyor. Geliştirdiğimiz araç teknolojik bir sıçrama niteliği taşımaktadır. Petrol ve doğalgaz sektöründe altyapıdaki arızalar çok hızlı bir şekilde tespit edilecek. Günler sürecek sızıntıları önleme çalışmaları geliştirdiğimiz drone sayesinde kısa sürede bitirilecek. Ayrıca, Naviator aynı zamanda havada da hızlıca konuşlandırılarak arama ve kurtarma, köprü, gemi ve liman kontrollerinde de kullanılabilir” dedi. ANKARA 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...