"Anladığı dilden konuşuruz"

Düzenleyen:
"Anladığı dilden konuşuruz"

GÜNDEM Haberleri

“Barzani efendiyi çok uyardık ama laf anlamazsa, anlayacağı dilden konuşmasını biliriz.”

Başbakan Binali Yıldırım Kırşehir’de gazetecilerin sorularını cevapladı. Yıldırım’ın gündeminde IKBY’de yapılacak olan referandum vardı... Yıldırım IKBY Başkanı Mesut Barzani’nin tavrına ilişkin sert konuştu ve şunları söyledi: Bu günlerde Kuzey Irak’ta bir takım işler oluyor. Orada Barzani Efendi çıktı referandum yapacağım, bağımsızlık peşindeyim diye bir sevdaya düştü. Yanlış yoldasın dedik, kendini mahvedeceksin, ziyanı yok ama burada yaşan insanlara ne garezin var. Bölgede yaşayan Kürtler, Türkmenler Araplar kardeşlik içinde yaşıyorlar. Niye ayrımcılık yapıyorsun. Fakat laf anlamazsa anlayacağı dilden de konuşmasını biliriz. Bu ülkenin bin yıllık tarihinde birliğini beraberliğini, kardeşliğini bozmaya çalışanlar çok oldu ama hepsi dersini aldı. Bütün dünyanın karşı olduğu, komşularının hiçbirinin istemediği bu yanlışta ısrar etmenin sonu hayır olmaz. Bu mesele, Kürt kardeşlerimizin meselesi değildir. Kürt kardeşlerimizin, hem bizim ülkemizle hem de komşu ülkelerle aynı şekilde huzurla, barışla, istikrar içinde yaşamaları bizim en büyük arzumuzdur.

Ahi kıyafeti giydi
Başbakan Binali Yıldırım, 30. Ahilik Haftası Kutlama Programı’na katılmak üzere gittiği Kırşehir’de Cacabey Meydanı’nda düzenlenen törene katıldı. Başbakan Yıldırım, Yılın Çırağı ödülünü verdi. Yıldırım’a Ahi kıyafeti giydirilerek, Ahilik Haftası Onur Ödülü verildi. 

 


 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...