Sınırda askere destek yürüyüşü

Düzenleyen:
Sınırda askere destek yürüyüşü

GÜNDEM Haberleri

İdlib'deki çatışmasızlık bölgesine yönelik intikal kapsamında askerî hareketliliğin yaşandığı Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Suriye sınırındaki mahallede vatandaşlar askere destek için yürüyüş düzenledi - Yürüş sırasında mahalleden geçen askerlere sevgi gösterisinde bulunuldu

İdlib'deki çatışmasızlık bölgesine yönelik intikal kapsamında askeri hareketliliğin yaşandığı Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde sınırda  yer alan Oğulpınar Mahallesi'nde Vatandaşlar Türk Silahlı Kuvvetlerine destek  yürüyüşü yaptı.Suriye sınırındaki mahallede yaşayanlar ellerinde Türk bayrakları ve  pankartlarla mahalle meydanında toplandı.

Sınırda askere destek yürüyüşü

Aralarında çocukların da bulunduğu vatandaşlar, "Her Türk asker  doğar", "En büyük asker bizim asker", "Vatan sana canım feda" sloganları atarak  yürüşe geçti.Grup, yürüyüş sırasında köy sokaklarından geçen askeri araçları selamlarken, askerler de Türk bayrağı taşıyan bir çocuğu araca alarak bir süre  sevdi. Güvenlik güçleri kendilerine hediye edilen Türk bayrağını öperek teslim aldı.

Sınırda askere destek yürüyüşü

Yürüyerek sınırdaki Oğulpınar Karakolu yakınlarına gelen grubu  askerler karşıladı. Grup, bir süre burada slogan attıktan sonra mahalleye döndü.Mahalle muhtarı Osman Şanverdi, gazetecilere yaptığı açıklamada,  yürüyüşü askerlere destek için yaptıklarını söyledi.İntikalin sadece Türkiye'yi değil tüm Müslüman dünyasını  ilgilendirdiğini ifade eden Şanverdi, "Müslüman ülkeler yeter artık yattığınız.  Oluk oluk kan akıyor. Bu Müslümanlara sahip çıkmazsanız kim çıkacak? Bu  mazlumların Türkiye'den başka sadece Allah'ları var. İnşallah o herkese yeter."  diye konuştu.Gösteriye çocuklarıyla katılan HASAN Şanverdi, Türk Silahlı  Kuvvetlerinin hep yanında olduklarını göstermek için yürüyüş yaptıklarını  söyledi.Yürüyüşe katılanlardan Mehmet Şanverdi de Türk askerinin İdlib'e  intikalini desteklediklerini ifade ederek, "İnşallah oradaki zulüm biter ve  buradaki mazlum Suriyeliler vatanlarına geri dönerler." dedi.

Sınırda askere destek yürüyüşü

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...