HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Her taşın altından çıkan adam' Osman Kavala gözaltında

Düzenleyen: /
'Her taşın altından çıkan adam' Osman Kavala gözaltında
Osman Kavala, Kızıl Soros, Haber

GÜNDEM Haberleri

Türkiye aleyhine faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarının finansörü olduğu öne sürülen “Kızıl Soros” lakaplı iş adamı Osman Kavala gözaltına alındı. Suçlama belli değil. Gözaltı kararı da şaşırtıcı değil! Gözaltına ilk tepki, Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri’den geldi. Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü da Osman Kavala'nın gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Amerikalı spekülatör George Soros’a yakınlığıyla bilinen ünlü iş adamı Osman Kavala önceki gece Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alındı. Gaziantep’te Alman Goethe Enstitüsü ile birlikte gerçekleştirilmesi planlanan bir projenin toplantısından döndüğü sırada Kavala’ya gözaltı işlemi uygulandı. Avukatı Ferat Çağıl, dosyada gizlilik kararı olması sebebiyle Kavala’ya yöneltilen suçlamaları öğrenemediklerini söyledi.

Kavala'nın gözaltına alınmasına Avrupa ülkelerinden art arda tepkiler yükselmeye başladı.

İLK TEPKİ ‘PİRİ’NDEN

Gözaltına ilk tepki, Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri’den geldi. PKK ve HDP’ye yakınlığıyla bilinen Piri “Osman Kavala’nın İstanbul’da gözaltına alındığı haberleri çok rahatsız edici. Serbest bırakılması için AP’ye acil bir çağrıda bulunmasını önereceğim” diye tweet attı. 

FRANSIZLAR KAYGILANDI

Konuyla ilgili açıklama yapan Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Agnès Romatet-Espagne ise, "Fransa, diğer Avrupa ülkeleri gibi Büyükelçiliğimizin sürekli muhatabı Kavala ile düzenli olarak iş birliğinde bulunuyor ve bu konudaki gelişmeleri çok dikkatle izleyecek." ifadelerini kullandı.

Sözcü, "İnsan hakları ve temel özgürlüklere saygı bilhassa ifade özgürlüğü demokrasinin uygulanmasında elzemdir. Türkiye'nin Avrupa ve uluslararası taahhütlerinin temel kaidesini oluşturur." diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN ALEYHİNE ÇALIŞTI, BÜYÜK PARALAR KAZANDI

Söz konusu iş adamının gözaltına alınması kimseyi şaşırtmadı. Çünkü Türkiye’deki küresel kültürel dönüşüm projelerinin hemen hepsinin altında Kavala’nın imzası bulunuyor. Hatta, Kavala’nın Türkiye aleyhine çalışan bazı sivil toplum kuruluşlarını finanse ettiği öne sürülüyor.1957 Paris doğumlu olan Osman Kavala, İstanbul Robert Lisesi’ni bitirdi. Adını 1990’lı yılların başında duyurdu. Kurucusu olduğu MİKES (Mikrodalga Elektronik Sistemler San. Ve Tic. AŞ) aracılığıyla TSK’dan F-16’ların modernizasyonu ihalesini aldı. Bu, büyümesini sağladı. Daha sonra Mehmet Emin Karamehmet ve Murat Vargı ile birlikte kurduğu KVK şirketiyle, Ericsson’un telefonlarını ithal etti. Buradan da büyük paralar kazandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...