HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Öldürülen 2 terörist örgüt sorumlusu çıktı

Düzenleyen: /
Öldürülen 2 terörist örgüt sorumlusu çıktı
Hatay, Hassa, Haber

GÜNDEM Haberleri

Hatay'da etkisiz hale getirilen "Aranan teröristler listesi"nde gri kategorideki Mehmet Emin Arı'nın örgütün Amanoslar'daki sözde sorumlularından, diğer terörist Ahmet Muhammed'in ise sözde grup sorumlusu olduğu tespit edildi.

Hatay'ın Hassa ilçesinde etkisiz hale getirilen "Aranan teröristler listesi"nde gri kategorideki "Amed Redur" kod adlı Mehmet Emin Arı'nın PKK'nın Amanoslar'daki sözde sorumlularından, diğer terörist Ahmet Muhammed'in ise terör örgütünün sözde grup sorumlusu olduğu belirlendi.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince dün Hassa ilçesi Kozlukpınarı mevkisinde sürdürülen planlı operasyon sırasında etkisiz hale getirilen 2 teröristin, bir gün önce silahlı ve sırt çantalı olarak bölgede görüldüğü öğrenildi.

Soruşturma kapsamında teröristlerden, "Aranan teröristler listesi"nde gri kategoride yer alan Mardin doğumlu Mehmet Emin Arı'nın (25) örgütün Amanoslar'daki sözde sorumlularından, diğer terörist Ahmet Muhammed'in ise sözde grup sorumlusu olduğu tespit edildi.

300 bin lira ödüllü gri kategoride bulunan terörist Arı'nın 2008 yılında PKK'ya katıldığı belirlendi.

Aynı operasyonda etkisiz hale getirilen Suriye'nin Afrin ilçesi doğumlu "Baran Zilan" kod adlı Ahmet Muhammed'in (30) de 2007'de terör örgütü PKK'ya katıldığı öğrenildi.

Hatay İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince dün Hassa ilçesi Kozlukpınarı mevkisinde sürdürülen planlı operasyon sırasında iki terörist etkisiz hale getirilmişti. Teröristler ile 2 kalaşnikof piyade tüfeği, 6 dolu şarjör, birer el bombası, flash disk, SD kart, mikro SD kart, 2 not defteri, 50 metre kablo, 2 uyku tulumu, sırt çantaları ve muhtelif yaşam malzemesi de ele geçirilmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...