Son Dakika... Aziz Kocaoğlu aday olmayacağını açıkladı

Düzenleyen:
Son Dakika... Aziz Kocaoğlu aday olmayacağını açıkladı

GÜNDEM Haberleri

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na rest çekerek 2019 yerel seçimlerinde belediye başkanlığına yeniden aday olmayacağını açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na rest çekerek 2019 yerel seçimlerinde belediye başkanlığına yeniden aday olmayacağını açıkladı.

''CHP'DE DEĞİŞİMDEN YANAYIM''

İzmir'de basın toplantısı düzenleyen Kocaoğlu, seçimlerde aday olmayacağını açıkladı. Kocaoğlu, "CHP'de de değişimden yanayım, değişim fırsattır. Bunda da ısrarcıyım" ifadesini kullandı.

''SORUN YÖNETİM BİÇİMİ VE İLKELERDİR''

Değişimde ısrarcı olduğunu söyleyen Kocaoğlu, "Kişilerle problemim yok, sorun yönetim biçimi ve ilkelerdir. Yaşamım boyunca kimsenin adamı olmadım. Ne düşünüyorsam onu söyledim. Ne yaptıysam arkasında durdum. Önce devletim, sonra partim için çalıştım. Çıkar peşinde koşmayan, atadan CHP'liyim. Partimin menfaatlerini her türlü kişisel çıkarın üzerinde tutarım." dedi.

''BU NOKTAYI 2014 SEÇİMLERİNDE KOYMAYI PLANLAMIŞTIM''

Kocaoğlu, "14.5 yıldır çok yoğun bir tempo içerisindeydim. Samimiyetle, her defasında elimden gelenin daha fazlasını yapmaya çalıştım. Aday olmama kararımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu noktayı 2014 seçimlerinde koymayı planlamıştım. Bugün için en büyük arzum 15 yılın sonunda CHP'li bir başka arkadaşa görevimi devretmektir" diye konuştu.

MUHARREM İNCE'NİN YANINDA YER ALMIŞTI

Aziz Kocaoğlu, 24 Haziran seçimlerinden sonra parti içerisinde başlayan tartışmalarda Muharrem İnce'nin yanından saf tutmuş ve parti içinde değişişimi vurgulamıştı.

14 YILDIR İZMİR'İN BAŞINDAYDI

28 Mart 2004 seçiminde CHP'den Bornova Belediye Başkanı seçilen Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Piriştina'nın 2004 Haziranı'nda vefatı üzerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına getirildi.

Kocaoğlu 2009 Türkiye yerel seçimlerinde tekrar CHP tarafından aday gösterildi. Bu seçimlerde CHP adayı olarak % 55 oy alarak 5 yıllığına İzmir Büyükşehir Belediye başkanı seçildi. Böylece Ahmet Piriştina'nın ölümü sonrası devraldığı büyükşehir belediye başkanlığı görevini, 2009 yerel seçimi sonrası ilk kez kazanmış oldu.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde %49,6 oy alarak tekrar İzmir Büyükşehir Belediye başkanı seçildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...