Adil nafaka için 5 öneri

Düzenleyen:
Adil nafaka  için 5 öneri

GÜNDEM Haberleri

Toplumun kanayan yarası hâline gelen nafaka meselesinin çözümü için dün Ankara Hâkimevi'nde çalıştay düzenlendi.

Sefa Bilgitekin ANKARA
Akademisyenler ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de katıldığı programda konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Zehra Zümrüt Selçuk "Aile fertlerinin herhangi birinin hak kaybına uğramayacağı bir sistemi getirmek durumundayız" dedi. 
1988’deki düzenleme sonrasında süresiz hâle getirilen nafaka sistemindeki son gelişmeleri değerlendiren boşanma avukatı Erdem Özcan, en büyük sıkıntının nafaka miktarı olduğunun altını çizdi.

Özcan, şu önerilerde bulundu: 

3 bin TL maaşı olan birisine Ankara'da farklı bağlanıyor İstanbul'da farklı. Ödeyecek kişinin maaşı kıstas alınmalı. Standart sağlanırsa beklenti de azalır.
Boşanma şartları günümüze göre yeniden düzenlemeli. Eskilerin evliliğe bakış açıları değişikti. 3 yıl normal karşılanıyordu. Fakat şu an durum çok farklı. 30 yaşında dava açıldığında 3 sene bekleme süresi bir de 3 sene iptal davası olsa yaş 36’ya varacak. Hayatından 6 yıl çalınıyor resmen. 
Avrupa’da uygulanan boşanma sistemini uygulamalıyız. Orada önce boşanılıyor, sonra mali durumlar ve varsa çocuk velayeti konusunda anlaşılıyor. Burada amaç bir an önce evliliği bitirmek. İki tarafın da yolunu çizmesinde kolaylık sağlamak. 
Kadın işe girdiğinde karşı taraftan iptal davası açılması lazım. Fakat dava süresi ortalama 1 yıl sürüyor. Bu durumda erkek, nafaka ödemeye devam ediyor. Kadın işe girdiğinde otomatik kesilmeli. 
Boşanan kadını korumak amacıyla bir fon kurulabilir. Fakat düzenlemeyi iyi yapmak gerekiyor. Kadın, fondan sınırsız yararlanmamalı. İŞKUR destek vermeli. İşe giren kadın, fondan 1 yıl yararlanabilir. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...