9 ay tek tip askerlik

9 ay tek tip askerlik

GÜNDEM Haberleri

Süresi tartışma konusu olan askerlik standart hale geliyor. ‘Yedek subay’, ‘kısa dönem’, ‘uzun dönem’ ayrımı kalkacak. Bakan Akar, 2-3 ay içinde köklü değişiklik yapılacağını açıkladı.

Askerlik herkes için tek tip olacak. Süresi 9 ay olarak planlanıyor.
Millî Savunma Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı taslağa göre, herkes 9 aylık tek tip askerlik yapacak. Bunun 3 ayı temel askerlik süresi ve zorunlu olacak. Kalan 6 ay için bedel ödenebilecek. Bu bedelin ne kadar olacağı her yıl yeniden belirlenecek. Doktor, öğretmen, hâkim ve sporcu gibi meslek sahiplerine, hangi dönemde askerlik yapacakları konusunda tercih hakkı getirilecek. Nitelikli mesleklere sahip olanlar, askerlik yaparken cephede değil, kendi meslek gruplarına uygun görevlerde süreyi tamamlayacak. Hangi meslek grubunun hangi şartlarda ve dönemlerde askerlik yapacağı konusunda, Millî Eğitim, Sağlık ve Adalet gibi bakanlıklardan alınan görüşler düzenlemeye rehber olacak.
Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar, tek tip askerlikle ilgili 2-3 ay içerisinde köklü değişiklikler yapılacağını duyurdu. Akar, “Arkadaşlarımız yoğun şekilde çalışmalarını sürdürüyor.  Bundan sonra ülkemizin, kamuoyunun gündeminden mümkünse bu bedellidir, dövizlidir, 6 ay mıdır, 7 ay mıdır, asteğmendir, üsteğmendir lafını çıkarıp bunu bir zemine oturtma gayretimiz sürüyor" dedi.

TSK’DA FETÖ AÇIĞI GİDERİLDİ
Bakan Akar, FETÖ/PDY bağlantısı sebebiyle TSK’dan 150 general, 7 bin 595 subay, 5 bin 723 astsubay, bin 261 uzman erbaş/sözleşmeli er, 424 devlet memuru/işçi olmak üzere toplam 15 bin 153 personelin ihraç edildiğini açıkladı. İhraçlardan dolayı TSK’nın eksilen personel sayısının süratle giderildiğini belirten Akar,   4 bin 653’ü subay, 8 bin 373’ü astsubay olmak üzere  toplam 49 bin 313 personel alımı yapılarak açığın kapatıldığını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...