Cihangir İslam’a FETÖ soruşturması

Cihangir İslam’a FETÖ  soruşturması

GÜNDEM Haberleri

15 Temmuz’a yönelik açıklamalarıyla herkesin tepkisini çeken ve hakkında soruşturma açılan Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam hakkında FETÖ soruşturma da başlatıldı.

Ebru Karatosun ANKARA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İslam’a “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasından başlatılan soruşturma derinleştirildi. Başsavcılık, İslam’ın daha önce soruşturma başlatılan Twitter’daki paylaşımları ve kürsüdeki konuşmasını karşılaştıracak. İslam’ın konuşmasında ve tweetlerinde FETÖ’ye destek verip vermediğine ve söylemlerin uyuşup uyuşmadığına bakılacak. Başsavcılık ayrıca, Kafkas Üniversitesi’nden ihraç edilen İslam ile ilgili Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) müzekkere yazarak ihraç belgesini de istedi. İslam’ın yaptığı konuşmanın ardından ayrıca, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına 50’yi aşkın 15 Temmuz şehit yakını ve gaziden şikâyet dilekçesi geldiği öğrenildi. Başsavcılık İslam hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamlamasının ardından dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlayacak. Dokunulmazlığının kaldırılması durumunda İslam’ın soruşturma kapsamında gözaltına alınması da gündeme gelebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...