Kriz sonrası ilk yüz yüze temas

Düzenleyen:
Kriz sonrası ilk yüz yüze temas

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1. Dünya Savaşı’nı resmî olarak bitiren ‘Ateşkes Günü’nün 100. yıl dönümü dolayısıyla Paris’te düzenlenecek anma törenlerine katılmak üzere bugün Fransa’ya gidecek.

Selçuk Böke ANKARA

Erdoğan, iki gün sürecek ziyareti kapsamında bazı ülke liderleriyle ikili görüşme yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron, Almanya Şansolyesi Merkel ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile baş başa görüşme yapması bekleniyor. Uzun bir sürecin ardından ilk kez yüz yüze kapsamlı bir görüşme yapacak olan Erdoğan ile Trump’ın bölgesel ve küresel meselelerin yanı sıra ikili ilişkileri de ele alacağı belirtiliyor. 

İkilinin görüşmesinde masaya gelecek konuların başında Menbiç’teki ortak devriye faaliyetleri, PKK elebaşlarına ödül konulması, Fırat’ın doğusundaki gelişmeler ve terör örgütü FETÖ bulunuyor. Görüşmede ayrıca Suriye’deki son gelişmeler, İran ambargosu ve Suudi Arabistan’ın İstanbul başkonsolosluğunda katledilen Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı meselesinin de gündeme gelmesi bekleniyor. Paris’te düzenlenecek anma törenine 80 ülkenin hükûmet ve devlet başkanları katılması bekleniyor.

10 KASIM MESAJI: CUMHURİYETİMİZİ İLELEBET YAŞATACAĞIZ

Gazi Mustafa Kemal, vefatının 80. yıl dönümünde bugün yurdun 81 ilinde çeşitli etkinliklerle anılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, 10 Kasım için bir mesaj yayımladı. Erdoğan mesajında şunları söyledi: Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’i ebediyete irtihalinin 80. yıl dönümünde saygıyla yâd ediyorum. Gazi’nin mücadeleci ve kurucu vasıflarını gençlerimize ve çocuklarımıza iyi anlatmalı, onun ‘en büyük eserim’ dediği cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak ve daha ileriye taşımak için üzerimize düşen sorumlulukları hep birlikte yerine getirmeliyiz. Geleceğimize her zamankinden daha büyük bir ümitle bakıyoruz.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...