Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Uçağımızı SA-6 füzesi mi vurdu?

Uçağımızı SA-6 füzesi mi vurdu?

GÜNDEM Haberleri

Türkiye ile Suriye'yi savaşın eşiğine getiren olayın ardından uzmanlar, Türk uçağının Rus yapımı SA-6 füzesiyle vurulduğunu ileri sürüyor..

Suriye'nin Türk keşif uçağını nasıl vurduğu sorusuna cevap aranıyor. nbsp; Bu konuda fikir sahibi olmak için Suriye'nin elindeki silahlara ve hava savunma sistemine göz atmak gerekiyor. Uzmanlara göre, Türk askeri uçağı SA-6 tipi Rus üretimi hava savunma sistemiyle vuruldu. nbsp; Türkiye ve Suriye'deki balıkçıların olayı anlatırken "Üç ayrı patlama sesi duyduk" ifadesinin uçak savar ateşi değil füze ile ateş açıldığı anlamına geldiğini belirten uzmanlar bu sistemin devreye girmesi için emir komuta zincirinin işlemesi gerektiğini belirtiyorlar

Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı RF-4 tipi keşif uçağının Suriye tarafından hangi silahla vurulduğu merak ediliyor.

NATO askeri yetkilileri, Suriye'nin envanterinde "SA-6", "SA-11" hava savunma sistemi ve 23 ilE 100 kilometrelik hava savunma makineli tüfekleri bulunduğuna dikkat çekiyor ve Türk uçaklarının bu sistemlerle vurulmuş olabileceğini belirtiyor.

Askeri yetkililer, menzili ve etkisi göz önünde bulundurularak uçağın büyük ihtimalle SA-6 tipi Rus üretimi hava savunma sistemiyle vurulma ihtimalinin yüksek olduğunu söylüyor.
NATO'nun SA-6 GAINFUL olarak bilinen savunma sisteminindeki füzelerin menzili 24 bin metreye kadar çıkabiliyor.

SIRPLAR'IN ABD SAVAŞ UÇAĞINI nbsp;SA-6 nbsp;İLE VURMA ANI nbsp;
#

#


SESİN 3 KATI HIZA ULAŞIYOR
SA-6 tipi hava savunma füzesi, 10 bin metre yükseklikte sesin neredeyse 3 katı kadar hıza ulaşabiliyor. 200'e yakın bu tip hava savunma bataryasına sahip olan Suriye, bunların çoğunu Lübnan ve İsrail sınırında muhafaza ediyor. Ama mobil olan bu füze savunma sistemi her an, ülkenin her yerine sevkedilebiliyor.

Suriye ordusu ayrıca erken uyarı radarlarıyla da sınır ihlallerini erken bir şekilde tespit ederek önlem alabiliyor.

Suriye ordusunun elinde bulunan erken uyarı radarları arasında Rus yapımı "36D6 TIN SHIELD" ile "P-35/37 BAR LOCK" tipi radarlar bulunuyor.

İttifak üyesi ülkelerin askeri yetkilileri, Suriye'nin Lazkiye yakınlarında en az iki adet P-35 tipi erken uyarı radarı bulunduğunu ve bu radarların menzilinin 250 deniz mili olduğuna dikkat çekiyor.

Radarın sinyalinin 2 derece gibi çok dar bir açıya sahip olduğu ve alçak uçuşların bir çoğunu tespit edebileceğinin altı çiziliyor. NATO askeri yetkilileri, bu çerçevede silahsız uçan bir Türk savaş uçağının Suriye hava savunması tarafından son dakikada tespit edilip vurulmasının zor bir ihtimal olduğunu vurguluyor.

Uçağımızı SA-6 füzesi mi vurdu?

Kayıp pilotların isimleri belli nbsp;oldu
Dünya basını: Askeri müdahale olabilir
Gül: Üstünün örtülmesi mümkün değil
Suriye 23 yıl önce de uçağımızı düşürmüştü
Ankara: Türk jetini Suriye vurdu
Kılıçdaroğlu: Kabul edebilir gibi değil
Arınç: Suriye açıklama yapmak zorunda
Kışanak: O uçağın orada ne işi vardı

















































UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...