"İsrail Kıbrıs'ta PKK'yı eğitiyor"

"İsrail Kıbrıs'ta PKK'yı eğitiyor"

GÜNDEM Haberleri

KKTC lideri Derviş Eroğlu, "Ada'nın güneyinde terör kampları var. İsrail, 3 bin PKK'lıya askerî eğitim veriyor. 15 bin terörist de Kandil'e gönderildi" dedi.

nbsp;
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye-İsrail gerginliğine değinerek ilginç açıklamalarda bulundu. Makamında Türk gazetecileri ağırlayan Eroğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden yaptığı açıklamada, İsrail'in Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki PKK kamplarında 3 bin PKK militanına askeri eğitim verdiğini belirtti. Eroğlu, "Bugüne kadar bu kamplarda İsrail tarafından eğitilen 15 bin PKK'lı Kandil'e gönderildi" açıklamasında bulundu. A Haber'e de değerlendirmelerde bulunan Eroğlu, ayrıca son İsrail-Kıbrıs Rum Kesimi askerî işbirliği anlaşmasının iyi analiz edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Makamında Türk gazetecileri ağırlayan Eroğlu, 1 Temmuz'da Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı'nın Kıbrıs Rum Kesimi'ne geçmesinin ardından, Türkiye ve nbsp;KKTC'nin yol haritasının ne olacağına dair de açıklamalar yaptı. Eroğlu, Kıbrıs Rum Kesiminin tek başına Avrupa Birliği'ne alınmasının büyük bir hata olduğunu belirtirken, bundan sonraki süreçte de Türkiye ile birlikte hareket edeceklerini söyledi.
KKTC Cumhurbaşkanı, Derviş Eroğlu, geçtiğimiz aylarda Akdeniz'de gerçekleşen İsrail- Kıbrıs Rum Kesimi tatbikatının da Türkiye'ye karşı gerçekleştirildiğini ifade etti. Güney Kıbrıs'tan İsrail'e, İsrail'den de Kıbrıs Rum Kesimi'ne gemilerle silah taşındığına dikkat çeken Eroğlu, Avrupa Birliği'nin Rumlar'a göz yummasını eleştirdi.
Eroğlu, Rusya'nın Kıbrıs Rum kesimi üzerinden Suriye'ye ciddi manada silah yardımı yaptığına dikkat çekerken, "Suriye'nin türk savaş Uçağını düşürecek bir teknolojiye sahip olmasını da Rusya'ya bağlıyorum" dedi.
Rumların AB Dönem Başkanlığı'na yönelik açıklamalar da yapan Eroğlu, İngiltere'nin eski bakanlarından Straw'ın "Rumların AB'ye alınması büyük bir hataydı" sözlerini hatırlattı. Eroğlu, "Avrupa'ya 'atı alan Üsküdar'ı geçti' demek lazım. Rumlar artık AB'nin başkanı" diye konuştu.
Eroğlu, Rumların dönem başkanlığı sırasında müzakerelerin tatile gireceğini söyledi. Ada'da çözüm ihtimalinin görünmediğine işaret eden Eroğlu, "Ama eğer 5'li konferans gerçekleştirilebilirse, başlıklarda esneklik için elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi. Kıbrıs'ta artık ucu açık müzakerelerin devam edemeyeceğinin altını çizen Eroğlu, "Ambargolar sürerken masaya oturamayız. Çünkü Rum Kesimi hem AB üyesi, hem dönem başkanı bir de Rusya tarafından himaye ediliyor" şeklinde konuştu. nbsp;
Müzakereler sırasında yaşanılanları da anlatan Eroğlu, "Hristofyas bana, 'Çok yoruldum bitirelim artık bu süreci' dedi. Ben ise, 'Sen 2 yıldır masadasın. Ben ise 40 yıldır tutanak okuyorum' dedim" diye konuştu.
KKTC'nin eski cumhurbaşkanlarından Mehmet Ali Talat'ın müzakereler sırasındaki tavrını da eleştiren Eroğlu, "Talat 5 sene daha dursaydı, Ankara'yı da tanımaz anahtarı Rum'un eline verirdi. Nobel ödülünü de alırdı" sözleriyle tepkisini gösterdi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...