Alem buysa kral Cimbom

Alem buysa kral Cimbom

FUTBOL Haberleri

Reuters, "G.Saray tarih yazdı", AP ise "G.Saray'dan büyük zafer" ifadesini kullanırken Alman basını "G.Saray Schalke'ye iyi bir ders verdi" dedi. İtalyanlar da "G.Saray, Schalke'yi ezdi geçti" başlığını kullandı.




DÜNYAYI SALLADIG.Saray'ın Şampiyonlar Ligi'nde Schalke'nin yenilmezliğine son vererek, Avrupa'nın en iyi 8 takımı arasına girmesi, başta Avrupa medyası olmak üzere dünyanın dört bir yanında geniş yer buldu. Dünyanın önde gelen medya kuruluşları sarı-kırmızılı takımın çeyrek final zaferini şu şekilde duyurdu: Reuters: G.Saray tarih yazdı. Associadet Press: G.Saray'dan büyük zafer. Bild: Almanya'nın üçte üç çeyrek final hayalini G.Saray yok etti. BBC: Türk lokumu G.Saray nefes kesici galibiyetiyle çeyrek final vizesi aldı. UEFA: Hamit Altıntop harika bir gol attı. The Sun: Burak Yılmaz sahne aldı. Türkiye Şampiyonu'nun gol makinesi Burak Yılmaz gol sayısını 8'e çıkardı. SKY Sports: G.Saray'dan Schalke'ye nakavt ve çeyrek final. Corriere Dello Sport: İtalyan işi G.Saray, Schalke'yi ezdi geçti. nbsp;


DROGBA VE BURAK ÖNDE
Marca: Galata, Schalke'ye mezar oldu. AS: G.Saray'ın Schalke kuşatması çeyrek finalle sonuçlandı. El Mundo Deportivo: G.Saray tahminleri tersine çevirdi. El Pais: G.Saray'dan Schalke'ye soğuk duş. La Gazetta Dello Sport: Fatih Terim'in takımı müthiş bir başarıya imza attı. Çeyrek finalde Juventus'un G.Saray ile eşleşmesi iyi bir kura olabilir. L'Equipe: Sürpriz misafir G.Saray. Futbolseverler Drogba'yı Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon iki maç daha seyretme fırsatı bulacak. France Football: G.Saray'dan kıskaç. Burak, Ronaldo'yla durumu eşitledi. The Guardian: G.Saray, Hamit'in önderliğinde çeyrek finalde. nbsp;Daily Mail: Drogba'nın Şampiyonlar Ligi macerası devam ediyor. AD: Sneijder'den kocaman bir gülümseme.


TERİM'DEN HAMİT'E ESPRİLİ ÇIKIŞ
Yine direk olursa burada kal!


SELÇUK İNAN'DAN GÜLDÜREN SÖZLER
Selçuk İnan, Hamit Altıntop'un golünde hocası Fatih Terim ve kendi payının büyük olduğunu söyledi. Schalke maçı öncesi yıldız futbolcuya espriyle takıldıklarını söyleyen Selçuk, "Hamit ağabeye espri yaptık. Hatta hoca 'Bugün de direkten dönerse gelme burada kal' dedi. Sonra gülüştük. Bana 'Sen mi, Hamit ağabey mi gol atsın?' diye sorsalardı. nbsp;Hiç düşünmeden Hamit ağabey derdim" ifadelerini kullandı. Selçuk ayrıca çeyrek finalde karşılaşmak istediği takım olarak Borussia Dortmund'u gösterdi.


MUHTEMEL RAKİPLER BELLİ OLDU
Gecenin ilk maçında Almanya'nın Bayern Münih takımı, deplasmanda 3-1 yendiği İngiltere temsilcisi Arsenal'i konuk etti. Alman panzerleri, rakibine 2-0 yenilmesine rağmen tur atladı. Arsenal'in gollerini 3. dakikada Olivier Giroud ile 85. dakikada Laurent Koscielny kaydetti.
Diğer maçta ise İspanya temsilcisi Malaga, ilk maçta 1-0 yenildiği Portekiz temsilcisi Porto'yu konuk etti. Malaga, karşılaşmayı 2-0 kazanarak çeyrek finale kaldı. Porto'da Steven Defour 49. dakika gördüğü ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Malaga'nın gollerini 43. dakikada Isco Suarez ve 77. dakikada Santa Cruz attı.


ÇEYREK FİNALE KALAN TAKIMLAR
Dün gece oynanan maçların ardından Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselen takımlar belli oldu. Çeyrek final kuraları 15 Mart Cuma günü İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirilecek. Çeyrek finale kalan takımlar şöyle:
Barcelona (İspanya)
Real Madrid (İspanya)
Malaga (İspanya)
Borussia Dortmund (Almanya)
Bayern Münih (Almanya)
Galatasaray (Türkiye)
Juventus (İtalya)
Paris Saint-Germain (Fransa)







145 km'lik füze
G.Saray forması altında ilk golünü Schalke ağlarına bırakan Hamit Altıntop, eski takımı için, "Schalke taraftarının nbsp;
gol atmama rağmen beni affetmesini umuyorum" dedi. Yıldız futbolcunun attığı golde topun hızı 145 km olarak ölçüldü.



Sabah geldiler
G.Saray, İstanbul'a dönüşünde taraftarlarınca coşkulu biçimde karşılandı. Sabah 07.00'de Atatürk Havalimanı'na gelen nbsp;
sarı-kırmızılı kafileyi karşılayan çok sayıda taraftar, meşaleler yaktı ve sevgi nbsp;gösterilerinde bulundu. Sarı-kırmızılı ekip akşam ayağının tozuyla yaptığı idmanla Kayseri maçı hazırlıklarına başladı. nbsp;



Fildişili nbsp;gönlünden geçen rakibi açıkladı
DROGBA: PSG'yi istiyorum

PARİS'TE ÇOK TÜRK VAR

G.Saray'ın dünyaca ünlü yıldızı Didier Drogba, çeyrek finalde PSG ile karşılaşmak istediğini söyledi. Fransız televizyonuna konuşan Fildişili golcü, "Chelsea ile Şampiyonlar Ligi'ni kazandım ama bir kere böyle bir başarıyı tattığınız zaman daha fazlasını da istiyorsunuz. Kiminle oynayacağımızın önemi yok ama PSG ile oynamak harika olur. Paris'te çok güçlü bir Türk topluluğu olduğunu biliyorum. Gerçi taraftarımız her yerde. Gelsenkirschen'de bile evimizde gibi oynadık. PSG neden olmasın?" dedi.



Başbakan'dan telefon
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, G.Saray'ı kutladı. Evinde istirahat eden Erdoğan, Schalke maçı sonrası telefona sarılarak Fatih Terim'i aradı. Terim'i tebrik eden Erdoğan, başarılarından dolayı futbolcuları kutladı.



Kendini aştı
Şampiyonlar Ligi'nde 2012-13 sezonundan önce çıktığı 37 deplasman maçında 3 galibiyet alabilen G.Saray, bu sezon ise 4 maçta bu sayıya ulaştı. Toplam 4 galibiyeti bulunan Cimbom, sahasında sadece 1 maç kazanabildi.


% 100 "Türk Malı"
Devler Ligi'nde son 6 maçta rakiplerine boyun eğmeyen G.Saray'ın bu arenada attığı gollerin tamamını Türk oyuncular kaydetti. Rakip ağları 11 defa havalandıran G.Saray'da 8 golü Burak, diğer golleri Aydın, Hamit ve Umut attı.


Aysal da nbsp;PSG dedi
Başkan Ünal Aysal zaferi dün yöneticileri ve Fatih Terim'in katıldığı geceyle kendi oteli Les Ottoman'da kutladı. Aysal, "Avrupa'nın en büyük 10 kulübü içerisindeyiz, kendi yerimizi tescil ettik" derken çeyrek finalde gönlünden geçen takımın Drogba gibi PSG olduğunu açıkladı. nbsp;


"Sınırımız yok"
Amrabat, çeyrek finale kalmanın verdiği mutlulukla UEFA'ya verdiği röportajda, "Dünyadaki en iyi taraftara sahibiz. Her zaman söylüyorum, 'Limit yok'. Barcelona veya Real Madrid dahil hangi takımla eşleşirsek eşleşelim, büyük keyif alırım" dedi.



Tünel iddiası!
nbsp;Bild Gazetesi, G.Saraylı taraftarların Schalke maçı öncesi stat çevresinde tünel kazdığını yazdı. "Banka soygunu değil tamamen futbol" denilerek verilen haberde, Schalke'nin Sportif Direktörü Heldt'in olayı doğruladığı belirtildi.



Alem buysa kral Cimbom nbsp;


En başarılı Türk
Türkiye'nin Avrupa'daki en başarılı takımı olan G.Saray, elde ettiği derecelerle diğer Türk ekiplerine fark attı. Devler Ligi'nde 1 defa yarı final, 3 defa da çeyrek final oynayan G.Saray, müzesinde UEFA Kupası ve Süper Kupa'yı bulunduruyor. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...