|
|
|
01 Ağustos 2010 Pazar
Trabzonsporlu Engin Baytar, “Yabancı futbolcuların arabası, evi, kirası, vergisi kulüpler tarafından veriliyor. Ellerini ceplerine atmıyorlar. Neden gitsinler ki?” dedi
KAPILAR SONUNA KADAR AÇIK
Futbol Federasyonunun Tam Saha dergisine konuşan Engin Baytar, “Yabancı oyuncular, yurt dışında aldıkları paranın yüzde 50’sini vergi olarak ödüyor. Burada vergi de vermiyorlar. Hayatları boyunca kazanamadıkları parayı Türkiye’den elde ettikleri için gitmek de istemiyorlar. Kulüpler bu oyunculara çok iyi şartlar sunuyor. Arabası veriliyor, kirası ödeniyor. Hiçbir şekilde ellerini ceplerine atmıyorlar. Her kapı onlar için ardına kadar açılıyor. Başlangıçta dişini sıkıyor, sonra bakıyor ki ben bu ülkede kralım, rölantiye alıyor. Yabancı konusunda Türkiye’de nokta transferler yapılamıyor” dedi.
ŞAMPİYONLUĞUN FAVORİSİ BİZİZ
Trabzonspor’un bu sezon en büyük transferi kadroyu koruyarak yaptığını belirten Baytar, “Geçen sezon elde etmeye çalıştığımız başarıları, bu sezon Şenol Güneş ile birlikte üst seviyeye taşımak istiyoruz. UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalmak ve Avrupa’da başarılı olup, hem kendimizi hem de Trabzonspor’u en iyi yerlere getirmek amacındayız” dedi. Trabzonspor’da şampiyonluk yaşamak istediğini tekrarlayan Engin Baytar, “Futbolu bıraktıktan sonra, Allah kısmet ederse Trabzonspor veya başka bir kulüpte teknik adam ya da menajer olarak çalışmak istiyorum” diye konuştu.
|
|