Tarihin küstüğü an

Tarihin küstüğü an

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Yıldırım Bayezid ve Timur Han gibi iki büyük Müslüman liderin karşı karşıya gelmesinden çok etkilendiğini belirten Karadayı, olayların sır perdesini aralıyor.

Senarist- ressam Ragıp Karadayı'nın "Tarihin Küstüğü An-Talihin Küstüğü An" isimli romanı BKY'den çıktı. Karadayı ile yeni romanı üzerine konuştuk:

##tgvideo##


-Ragıp Bey, yeni romanınızda, Yıldırım Bayezid'in Timur Han'a esir düştüğü Ankara Savaşı'nı ele alıyorsunuz. Bu konuyu yazmak nereden aklınıza geldi? nbsp;
-Bu olay, çocukluğumdan beri beni çok etkilemiştir. Osmanlı Devleti'ni 50 yıl süren bir fetret (duraklama) devrine götüren bu vaka gerçekten de tarihin en dramatik anlarından biri. Anadolu Türk birliği dağıldı ve Anadolu'daki beylikler tekrar ortaya çıkarak güçlendi. Osmanlı Devleti'nde karışıklıklar başladı. nbsp;


-Peki, ne oldu da bu iki büyük İslam devleti hasım hâline geldi? Romanda, bu iki büyük İslam devletini karşı karşıya getirenler olduğuna dikkat çekiyorsunuz.
Evet; Yıldırım Bayezid'le Timur Han'ı karşı karşıya getiren, bu iki büyük İslam devletini birbirine düşüren fitneciler vardır. Bu mihraklar, iki devletin birbirini yemesini istemektedirler. Bunu sağlamak için de çeşitli tuzaklar kurmuşlar, dedikodu yaymışlardır. nbsp;


-Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz.
-Ben teşekkür ederim.


ETKİLEYİCİ nbsp;BİR SAVAŞ
Ragıp Karadayı, Kültür Sanat sayfası editörümüz Sefa Koyuncu'ya, BKY'den çıkan, nbsp;"Tarihin Küstüğü An" isimli yeni romanını anlatırken Yıldırım-Timur mücadelesinden çok etkilendiğini kaydetti.


Roman: "Tarihin Küstüğü An-Talihin Küstüğü An". BKY: (0212) 454 21 65 - www.bky.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...